Dodik: BiH, ovakva kakva je, nije trebala ni postojati, Hrvatima treba dati entitet

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervju za politički magazin Pečat RTRS-a da ovakva Bosna i Hercegovina ne može opstati, jer je nastala kao eksperiment i na toj razini ostala tijekom čitavog svog postojanja.

Dodik je kaže da je BiH u stagnaciji i raspadanju i da to nitko ne može spriječiti, jer ona nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države.

Ističe da BiH ne treba postojati kao država, jer je izmišljena kao dio napora određenih grupa u tadašnjoj američkoj administraciji.

BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebala postojati, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka, smatra Dodik.

Dodik naglašava da je za to da svi konačno uvide da BiH ne može da funkcionirati bez temeljenog dogovora, da je ovakvo stanje neodrživo.

Danas treba omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno odlučiti o svom statusu, a Bošnjaci bi se mogli organizirati u dijelu koji kontroliraju i to nazovu Bosnom te da se koncentriraju oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspješniji, naglasio je on u razgovoru za RTRS.

Dodik kaže da predsjednik SDA Bakir Izetbegović, neprestanim negiranjem ustavne strukture i nastojanjem da uništi Republiku Srpsku, vodi BiH u propast.

Ističe da Izetbegovićeva izjava da će održavati “status quo” jer ne želi SNSD u Vijeću ministara dok ne shvate da, kako kaže, entiteti ne mogu zapovjedati državom, predstavlja negiranje entiteta i realnog političkog dogovora.

Bosna i Hercegovina nije u statusu quo, ona je u stagnaciji i raspadanju. Bakirova vizija Bosne je takva da nema Republike Srpske, jer kaže “neće nama entiteti uređivati, nego netko drugi”. Tko drugi? Alah će uređivati, a ne realan politički dogovor, kaže Dodik i dodaje da status quo potvrđuje nesposobnost BiH.

Govoreći o najavi SDS-a i PDP-a da će pokušati formirati vlast na razini BiH, Dodik naglašava da oni nemaju odgovornost prema narodu i da njihovo djelovanje u Sarajevu u posljednjih pet godina, predstavlja spiralu izdaje nacionalnih interesa Srpske i omalovažavanja srpskog naroda.

Narod mora znati da (predsjednik SDS-a) Mirko Šarović i (predsjednik PDP-a) Branislav Borenović i njihovi sljedbenici vrše dodatnu produženu izdaju srpskih nacionalnih interesa. Šarovića ne zanima Republika Srpska, već samo fotelja u Sarajevu i dogovor oko toga, kaže Dodik, koji je lider SNSD-a.

Dodik poručuje da će SNSD blokirati sve procese na razini BiH ukoliko SDS i PDP formiraju vlast mimo izborne volje građana Republike Srpske. Podsjeća da im je ponuđeno jedinstveno djelovanje svih stranaka iz Srpske u Sarajevu, ali da su to ove dvije stranke odbile i izabrale Izetbegovića, ignorirajući srpske nacionalne interese.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • kako on pravi diktaturu svom narodu tako bih htio da covic isto pravi i tako radi bez 3 entiteta zato i jesmo ostali a ne idemo vani

  • Paradoks nakon 20 godina srbi nas brane a hrvatima u interesu da R.srpska postoji, inace bi bosnje navalili da ukinu zupanije svom snagom..zalosno

  • jaaaao ljudi jeste naivni, mislim na ove koji kažu ‘Dodig brani Hrvate . . ‘ —- haaaa haaa haaa, – ma boli njega neka stvar za Hrvate u BiH, on samo gleda kako da svoju fotelju i rep.Srpsku očuva, da sutra Vučić mu rekne – pričaj to i to, u sekundi će se okrenut protiv Hrvata, pa jesmo li išta naučili iz krvavih prošlih i dojučerašnjih stoljeća odnosa sa Srbima, ko njima na 1.vjeruje taj je teški naivac. Srbi su najveći lažljivci to je i Dobrica Ćosić čak napisao. Tako da nažalost, nas Hrvate u BiH NITKO NE BRANI ! Ni nazovi naši predstavnici ni političari iz rep.Hrv.a pogotov ne srbi niti bošnjaci, MI OVISIMO SAMI O SEBI, košto smo i posljednjih 3,4 tisuće godina, uvijek nam drugi sudbinu kroje, pa opametimo se narode, zar vam nije dodijalo biti uvijek tuđim konjušarem i slugancima nego vlastitim gazdama, ali jok, mi uvijek i svesrdno kao da su ti stranci, počevši evo i od dojučerašnjih naših krvnika Srba – neka božanstva, nevjerojatno, tragikomično, mi sami sebi presuđujemo propast nitko drugi, za naš nestanak s ovih prostora ISKLJUČIVO SMO MI SAMI KRIVI ! e moj narode

  • Hrvatima treba dati entitet, ali ne na stetu neupitne i nedodirljive RS, jelde? Eh kad vidim jos ove nase seljacine koje ti daju podrsku…

  • Hrvatima ne treba dati nista. Naprotiv njima to pripada jer su hrvati u Dejtonski sporazum unjeli svoj teritorij HZ-HB za koju su mnogi nadi sinovi krvarili i dali zivote. Politika hrvata je izdajnicka i podanicka od 1995 god. Hrvati u BiH vazda sluze za potkosurivanje nekome. Nase pic… ke od politicara cute a Bakir, Komsic i ostala bosnjacka elita sa lijeva i desna nas napada, ponizava a Dodik evo kao on nas brani. Tesko nama sa ovakvom politikom nasih… Dejton je devastiran na stetu hrvata a i srba i on kao takav izvorni i ne postoji. Znaci moraju se traziti nova rijesenja…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.