Dodik bi mogao ukinuti sve britanske programe u RS-u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve programe koje je u Srpskoj kreirala Velika Britanija.

Možda ćemo promijeniti i Zakon o javnoj upravi koji je kreirala Velika Britanija i napravit ćemo naš zakon o javnoj upravi, rekao je Dodik za ATV.

Dodik je rekao da sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović ne zadiru direktno u daytonski status Srpske, ali da će dovesti do još većih problema u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH ukazao je da se u britanskom Parlamentu i javnom životu probilo nekoliko Bošnjaka koji kreiraju određene odluke, a najpoznatiji eksponent te politike je Arminka Helić, koja je postala baronesa i koja okuplja sve protiv Srba.

On je podsjetio da je Helićeva sponzorirala britansku rezoluciju u Ujedinjenim narodima kojom je srpski narod trebao biti proglašen genocidnim.

Velika Britanija uvela sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović

Govoreći o Zakonu o imovini Republike Srpske, Dodik je rekao da je imovina stvar koja je presuđena i da sada netko želi da se to vrati u Parlamentarnu skupštinu BiH, što bi značilo da je to zakon koji je u nadležnosti BiH.

To znači da može svatko iz Federacije BiH (FBiH) da uloži amandman na taj zakon kojim se mijenja karakter imovine u Republici Srpskoj. To nije tako bezazleno pitanje, već je taj zakon suštinsko pitanje, naglasio je Dodik.

On je istaknuo da pitanje imovine ne može biti predmet razgovora, jer je to završeno na način da Srpska ima 49 posto teritorije, a FBiH 51 posto, te da je samo ono što nije izričito dato BiH imovina entiteta.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

    • Tako je. I zbog tih sankcija i inaćenja onih koji su zakopićeni, nastat će opći gospodarski, financijski, humanitari, socijalni i drugi kolaps iz kojeg će deblji kraj izvući običan puk.

  • Sankcije uvijek pogađa samo obični puk – narod, a političare ne dodiruje. Je’e se Dodiku za sankcije i ovo što radi BG je samo izračunato dolijevanje ulja na vatru kako bi se plamen sukoba rasplamsao, što je uobičajeni politički narativ za Engleze za zadnjih 500 godina. Rade isto što rade i Turci pa su se to i dogovorili, a Vučić će ih podržati uz određene ustupke koje će dobiti Srbija. Isto se događa i u FBiH što se tiče Hrvata, Englezi će ih pokušati po drugi put izbrisati sa lica zemlje, slično kao što su imali udjela u genocidu nad narodom Hrvata poslije WWII, Blaeiburgu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.