Velika Britanija uvela sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Velika Britanija je sankcionirala “političare bosanskih Srba Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost Države Bosne i Hercegovine”.

Vlada Velike Britanije je u ponedjeljak objavila informaciju u vezi s prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za Bosnu i Hercegovinu.

Sankcionirali su Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Britanske sankcije znače da Dodik i Cvijanović neće moći putovati u Veliku Britaniju niti koristiti ili pristupiti bilo kojoj imovini koju eventualno posjeduju tamo.

Ministrica vanjskih poslova Elizabeth Truss izjavila je da “ovo dvoje političara namjerno podrivaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni Putinom, njihovo bezobzirno ponašanje je prijetnja za stabilnost i sigurnost diljem Zapadnog Balkana. Ovim oštrim sankcijama pokazujemo da će neprijatelji mira biti pozvani na odgovornost”.

Ovo nisu sankcije protiv Republike Srpske, niti njenih građana. Ovo su sankcije usmjerene na dvije osobe koje su se neodgovorno ponašale na svojim funkcijama, navedeno je iz Vlade Velike Britanije.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Zalosno, uveli sankcije za narusavanje legitimeta drzavi bih , a ti isti u 21 stoljecu drze polo Afrike pod kolonijalnim ropstvom.To je ok. Najpokvarenija nacija…

  • Bosnjaci prijete hrvatima, prijete ratom, pricaju o proizvodnji granata, streljiva, Helez spominje krstarece rakete za susjede itd. I nitko nista. Ovdje se izgleda samo smiju kazniti srbi i hrvati. Ok ali kaznjavaj sve koji podrivaju ustav, koji zveckaju oruzjem, koji prijete ratom, koji kradu itd. Ovako MZ – ca pokazuje da je pristrana kao i sve ove godine i tako pomazu i oni u dizanju nacionalnih tenzija i mrznje. Ako je to cilj ok, dobro to rade. Bakir hrvatima prebrojava krvna zrnca vec godina i nista, minira dogovor, sporazum u izbornom zakonu itd. MZ – ca cuti i opet na njihovoj strani. Znaci ovi iz vana ovdje zele nered, podjelu, mrznju medu narodima i svi krse Ustav i zakone BiH.

  • Tzv. Velika Britanija prosipa svoju “pravednost” kažnjavajući Dodika i Cvijanovićku tzv. sankcijama koje su više smiješne nego cinične. Jadni Dodik i Cvijanović neće moći na ljetovanje niti na skijanje u tzv. Veliku Britaniju. Šta bilo tko ima tražiti na komadu mokra kamena u Atlanskom oceanu? Mir koji tzv. Velika Britanija promovira po svijetu se ogleda u miru između Indije i Pakistana, mira na Bliskom Istoku općenito, miru koji zajedno ostavruju diljem svijeta skupa sa Amerima. Gdje god oni dođu tu je zagarantirani rat koji će trajati do smaka svijeta.

  • V. Britanija je napustila EU i sto ono sada prestavljaju. Citam Ameri na crnu listu stavili Gordanu Tadic i Asima Sarajlica. Boze jada. A ovi sto su mudzosima dali dokumenta da zabiju avijone u Blizance u Americi veliki drzavnici, sto su naredili i ubili min Mupa Jozu Leutara nista, ovi sa laznim diplomama fakulteta a na visokim funkcima nista. Zataskavanje slucaja Memic i Dragicevic nista. Sto to stranci zele u BiH opet kaos izgleda.

  • Komšić naziva sajam u Mostaru ,, pro Ruskim skupom” strašno. Taj čovjek predstavlja Hrvate, a mi ga nismo izabrali. Sve Hrvate predstavlja dr. Čović jer ga je zato ovlastio Hrvatski sabor BiH i sve stranke u njemu. Stalno ga omalovažavaju, a nitko nikada nije napisao od Bošnjaka što ima Bakir Izetbegović i njegova žena. Zašto se ne kažnjavaju oni koji vrijeđaju Srbe i Hrvate u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.