Dodijeljena sportska oprema za četiri škole

U okviru projekta “Život nije Instagram .. Vježbaj“ kojeg implementira Udruženje “Ruka prijateljstva” dodijeljena je sportska oprema za četiri škole sa područja grada Mostara.

Riječ je o sportskoj opremi koja je trenutno bila najneophodnija istim, a u pitanju su lopte za odbojku, košarku, nogomet, futsal, mreže, rekete i loptice za stolni tenis, startni blok guma, mornarske stepenice za penjanje itd.

Škole kojima je dodijeljena oprema su: O.Š Petra Bakule, O.Š Blagaj, JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar.

Cilj dodijeljivanja sportske opreme kroz projekat je poboljšanje rada i efikasnosti na časovima tjelesnog odgoja, čime će se znatno unaprijediti i potaknuti tjelesna aktivnost kod djece i mladih što je ustvari ideja i samog projekta.

Vrijednost dodijeljene sportske opreme iznosi 3.539,50 KM, a uručivanje iste ujedno je i završna aktivnost pomenutog projekta.

Podsjećamo, u okviru projekta “Život nije Instagram .. Vježbaj!” održan je sportsko-edukativni događaj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji su se družili sa juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u Mostaru – Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

Zatim je održana Osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara, na kojoj su izabrani organi upravljanja Udruženja, te se započelo sa procesom registracije kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK.

“Život nije Instagram – Vježbaj” dio je projekta “Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH” kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu sa ministarstvom zdravstva FBiH i Svjetskom bankom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.