Do kraja narednog tjedna imena ministara novog Vijeća ministara BiH

Mandatar za sastav Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas, uoči početka sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu, da će kabinet Vijeća ministara BiH biti spreman narednih dana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da će kabinet biti spreman u smislu kandidiranja imena od partija koje čine većinu u Parlamentu BiH u narednih pet-šest dana. Do kraja narednog tjedna ćemo zasigurno imati imena ministara koji će činiti budući sastav Vijeća ministara”, rekao je Zvizdić.

Istaknuo je da postoji dovoljno vremena kako bi političke stranke koje imaju većinu predložile svoje kandidate za ministarske pozicije.

“Imamo dovoljno vremena da do kraja idućeg tjedna obavimo razgovore sa svim strankama koje čine većinu, i da te stranke daju svoje kandidate za sastav Vijeća ministara”, kazao je Zvizdić, dodajući da po zakonu ne postoji neki krajnji rok za formiranje vlasti.

“U zakonu, u principu, ne postoji kranji rok, predviđa se da bi predsjedavajući trebao u roku od 35 dana ponuditi imena ministara, koji onda idu u dalje provjere, i dalje ka Predstavničkom domu BiH”, objasnio je Zvizdić.

Istaknu da je 26. svibanj predviđen za održavanje kongresa SDA.

“Po ovim dokumentima koje ćemo danas usvojiti, 26. svibanj je službeni datum kada će biti održan kongres SDA”, naglasio je Zvizdić.

(Anadolija)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.