Do kraja lipnja moguće izvršiti uplatu za križeve na Groblju mira

Zbog iznimnog interesa za postavljanje križeva za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća na memorijalnom Groblju mira na Bilima, ovim putem obavještavamo širokobriješku javnost da će se do ovogodišnje proslave, koja je 21. kolovoza, postaviti svi križevi za koji bude izvršena uplata do kraja lipnja.

S današnjim danom je uplaćeno 318 križeva i oni će biti postavljeni i blagoslovljeni prigodom ovogodišnje proslave. Naravno, za svaku uplatu poslije ovog nadnevka ostaje obveza postavljanja križa do proslave u kolovozu iduće godine.

Informacije gdje i kako uplatiti sredstva za izradu križeva mogu se dobiti svakoga radnog dana na porti gradske uprave ili u uredu br. 10, drugi kat od 9:00 do 11:00 sati. Također, informirati se možete i na broj tel. 039/702-822 ili na e-mail: [email protected]

Sve dodatne informacije o postavljanju križeva na Groblju mira – Bile, radu Povjerenstva za grobišta Široki Brijeg možete naći i na službenoj web stranici www.grobljemira.info i službenoj stranici Grada Širokoga Brijega www.sirokibrijeg.ba, priopćeno je iz Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području Širokoga Brijega.

Široki Brijeg: Ekshumirane kosti šestorice hrvatskih vojnika, pronađeni zanimljivi osobni predmeti

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Još naplaćuju od obitelji kojima su komunisti pobili prednike, zamisli isti komunisti naplaćuju koji su cijeli život uživali blagodati komunizma, a danas se ogrnuli drugim barjakom i prodaju nam se pod agendom domoljublja. Kakvo je to groblje za nestale i pobijene gdje članovi njihovih obitelji, ako ih ima, moraju plaćati mjesto gdje će obilježiti njihova imena? Znači li to kako je to groblje samo za odabrane koji plate, a ostalima od šake do lakta? Pa ovo je samo harač kp hdz i njihovih komunističkih prvaka koji se narodu prodaju pod domoljube.

 • Neka vrate pare sto su pokrali iz aluminijskog kombinata mogu sve krizeve postaviti a ne da klosare od osiromasenog naroda.

 • Prosjacenje
  Zicanje
  Ciganluk
  Grebanje

  Ma sve bi im covik oprostio da to groblje nisu sklonili-sakrili Bogu iza ledja
  Kao kad djetetu igracka upane za kauc, do krecenja nema igracke.

 • Sramota za potomke ubijenih kojima je tesko izdvojiti za obiljeziti znak kriza, kako bi se znalo da su postojali, kako bi se znalo da su na zvijerski nacin ubijeni od komunista, naredbom najveceg zlocinca tita. Mojih je troje poginulo i tri smo križa kupili. Nije vam žao pola dana ispijati kave,trositi za cigare, kladionice alivam teško svome pretku podići znamen jer nemaju groba, ne zna se gdje su ubijeni. Samo ce se platiti križevi za one koji nemaju nikoga svoga a vi koji ste nasljednici, niste se odrekli njihove zemlje ali teško vam jedan kameni, bijeli križ kupiti, SRAMITE SE. Pedeset tisuća imena je na Groblju Mira, kad bi netko ubio pedeset tisuća zmija ekoloske udruge bi reagirale. SVAKA ČAST ORGANIZATORIMA, SVAKA ČAST ONIMA KOJI SU POMOGLI ZA KRIŽ ONIMA KOJIMA SU UBIJENE CIJELE OBITELJI, OSTALI POGNITE GLAVE JER IH UBIJATE JOŠ JEDNOM, VI NJIHOVI NASLJEDNICI.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.