Do 11.30 sati u BiH glasovalo 4.800 hrvatskih državljana

Do 11:30 sati na biralištima u Bosni i Hercegovine u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske ukupno je glasovalo 4800 građana.

Kako je kazao prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu Pero Bilušić, odziv na biralištima u BiH znatno je veći u odnosu na prvi krug izbora.

U Mostaru više stotina građana satima čeka u redovima kako bi glasovali za predsjednika RH.

Najviše glasača bilo je u Mostaru, njih 3500, zatim u Sarajevu 800, u Tuzli 300 i u Banja Luci 200.

izbor-mostar

Po Bilušićevim riječima najveće gužve zabilježene su na biralištima u Mostaru, gdje se većina birača nije aktivno registrirali zbog čega moraju tražiti posebne potvrde kako bi svoje biračko pravo ostvarili na sam dan održavanja izbora.

Birališta će ostati otvorena do 19 sati, a svi građani koji u vrijeme zatvaranja budu na biralištima moći će obaviti svoju građansku dužnost, dodao je Bilušić.

Sljedeći podaci o izlaznosti očekuju se iza 16 sati.

(www.bljesak.info)2 komentara

  • Jako dobri komentari u ovom prilogu. I u potpunosti se slažem s ovim prosvjednicima. Jer ljigavije države od ove Hrvatske nema. Ako nam već date pravo glasa onda nam dajte minimum ljuskog dostojanstva, ili nam ukinite glasovanje i nemojte glumiti demokrate kad to niste. Dvolična bagra u Zagrebu sad se veseli gledajući ove slike iz Mostara, ali postigli su kontra efekt- iz ovih stopa se idem spremat i na glasanje pa makar čekao do 12 sati večeras.

  • ja sam se prijavio tjedan dana prije prvog kruga, prijava u konzulatu je trajala 2 -ije minute, danas sam došao u 13 i 30, a u 14 h sam već glasovao i izašao vani bez ikakvih problema , probleme stvaraju lijenčine koji bi se registrirali zadnji tren
    a konzulat im pred nosom, zbog te građanske neodgovornosti boljševici i vladaju hrvatskom ,da su se na vrijeme registrirali, danas je moglo bez problema 50 tisuća hrvata glasati negledajući kakvi su uvjeti za glasanje, zaboravite više da će svaki grad imati jedno biračko mjesto

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.