Djevojčica iz Križevaca može ići u vrtić svih pet radnih dana

Franka je dosad u vrtić smjela samo četvrtkom i petkom jer su u toj predškolskoj ustanovi rekli da nemaju dovoljno stručnog kadra.

Franka, palčica iz Križevaca, koja je dosad smjela u vrtić samo dva dana u tjednu, ubuduće će, kao i sva ostala djeca, moći dolaziti svih pet dana, prenosi Vecernji.hr.

Odlučio je tako jučer stručni tim Dječjeg vrtića u Križevcima, koji je ponovno razmotrio liječničku dokumentaciju petogodišnje djevojčice. Podsjetimo, Franka je dosad u vrtić smjela samo četvrtkom i petkom jer su u toj predškolskoj ustanovi rekli da nemaju dovoljno stručnog kadra.

Majka Vladimira Lončar-Levanić uvjeravala ih je da je Franka potpuno zdrava djevojčica koja je prijevremeno rođena. Ima strabizam, no to nije dijagnoza zbog koje ne bi mogla u vrtić. Nakon što se obratila medijima, Vladimiru je vrtić pozvao na sastanak u ponedjeljak.

Odlučeno je da Franka može svih pet dana u vrtić, s time da nam je ponuđen opservacijski rok od tri mjeseca, nakon kojeg će se ponovno donositi odluka. Zadovoljna sam, najvažnije je što će od sutra normalno u vrtić, no bila bih još sretnija da nema tog roka od tri mjeseca, kaže majka Vladimira.

Franka ne može u redovan vrtić jer ima strabizam i nosi naočale

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.