Djelatnik MUP-a HBŽ sudionik projekta “Sigurna turistička sezona” u Hrvatskoj

Djelatnik MUP-a HBŽ-a sudionik je projekta pod nazivom “Sigurna turistička sezona 2020” koji se već tradicionalno provodi od 1. srpnja do 1. rujna u priobalnim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj.

Projekt ove godine obuhvaća 74 policijska službenika iz 17 zemalja i to Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Francuske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

U sklopu takve međunarodne suradnje policije, započete 2006. godine, policajci iz raznih europskih zemalja na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj.

Strane kolege policajci doprinijet će većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućiti bolju suradnju pri rješavanju kaznenih djela, navode iz MUP-a HBŽ-a.

Bez oružja, ali u odorama svoje policije, radit će u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama.

U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomoći će u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, i time razrješavanju mogućih konfliktnih situacija.

Za vrijeme rada neće primjenjivati policijske ovlasti, niti poduzimati bilo kakve policije mjere, već će pomagati u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i pomagati stranim gostima pružajući im servisne informacije, kazali su iz MUP-a HBŽ-a.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.