Djelatnici banke u Metkoviću iz trezora ukrali skoro 1,85 milijuna KM u gotovini

Iz poslovnice RBA banke u Metkoviću nestala je veća količina novca. Iz banke ne žele otkriti o kojem se iznosu radi, a lokalni su mediji objavili kako se radi o oko 7 milijuna kuna (1.842.076 KM).

Vezano uz internu pronevjeru novca u poslovnici Raiffeisen banke u Metkoviću, ovim putem potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca, isključivo gotovine iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru otkrivene su nepravilnosti te su odmah po saznanju pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao ni osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju banke.

Lokalni su mediji ranije objavili kako su dvije djelatnice otuđile oko malo manje od 1,85 milijuna maraka u novcu i zlatu, no iz banke su to sada demantirali, navodeći kako je ukradena isključivo gotovina. Prema neslužbenim informacijama nije točno da se radi o dvije djelatnice.

Istraga traje već nekoliko dana

Lokalni mediji objavili su i kako je kriminalističko istraživanje započelo još prije nekoliko dana i provodi se u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Policija je samo potvrdila da se provodi istraga.

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o otuđenju određene svote novca u jednoj banci u Metkoviću. Provodimo trenutno kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Ne radi se o klasičnoj pljački u smislu razbojništva i upada u banku s oružjem, već je riječ o financijskim transakcijama, prenosi Index.hr.

Istraga bi mogla potrajati, za sada ne možemo govoriti o konkretnim imenima i iznosima, rekla je glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić za Dulist.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.