Djedovi Božićnjaci, “Stare note” i nogometaši s Pecare oduševili Širokobriježane

Sedmu godinu zaredom Inicijativa za Široki Brijeg organizirala je božićno druženje na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu u sklopu humanitarne akcije “Što ti možeš učiniti za Božić?”

Glavne zvijezde druge večeri ovoga božićnoga druženja bili su članovi Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i nogometaši NK Široki Brijeg.

Članovi GSS-a Široki Brijeg su se, odjeveni u Djedove Božićnjake, spustili s obližnje zgrade kina Borak i dijelili slatkiše okupljenoj djeci.

NK Široki Brijeg priključio se akciji prodajući navijačke rekvizite “Plavo-bijelih”, koje su igrači potpisivali, a svi mališani i drugi zainteresirani imali su se prigodu i fotografirati s nogometašima s Pecare.

Prekrasno druženje, zasigurno jedna od najljepših širokobrijeških priča, privuklo je stotine Širokobriježana i njihovih gostiju koji su uz kuhano vino i uštipke, fritule, ćevapčiće i druge delicije te uz pjesmu širokobriješkoga benda “Stare note” zaista uživali i dobro se zabavili, a povrh svega kupovinom pića i hrane donirali su novac za socijalno ugrožene obitelji s područja ovoga grada.

Također, na Trgu su bili volonteri Doma Marija naša nada koji su prodajom rukotvorina prikupljali sredstva za rad navedenih ustanova.

Božićno druženje i humanitarna akcija završava sutra, u petak 22. prosinca, a treća i ujedno posljednja večer započet će u 18.00 sati.

Podsjećamo, projekt “Što ti možeš učiniti za Božić?” počeo je 2011. godine, kada su se uz organizirano druženje kroz zajedništvo Širokobriježana i njihovih prijatelja, tijekom predbožićnih večeri, počela prikupljati sredstva za pomoć siromašnim obiteljima.

Iz godine u godinu zajednica je pokazala sve veći odaziv ovoj akciji, a tako se nastavlja i ove godine.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.