Dječji vrtić Bajka iz Posušja počinje s projektom dogradnje vrijednim 400 000 KN – Jabuka.tv

Dječji vrtić Bajka iz Posušja počinje s projektom dogradnje vrijednim 400 000 KN

U ponedjeljak, 26. listopada 2015., potpisan je Ugovor za projekt pod nazivom „Dogradnja Dječjeg vrtića Bajka“, u prostorijama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a potpisivanju su nazočili predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ravnateljica Vrtića Bajka Gordana Vican.

Državni ured za Hrvate izvan RH dodijelit će financijska sredstva za dogradnju Dječjeg vrtića Bajka u Posušju u iznosu od 400 000 kuna. Uskoro kreće prva faza dogradnje Vrtića, a završetak prve faze radova je planiran za dvanaesti mjesec sljedeće godine, dok će se za drugu i treću fazu radovi odvijati nakon završetka prve.

„Ponosna sam što smo potpisali Ugovor, što je još jedna potvrda našeg rada, truda i zalaganja. Posebno mi je drago što je to za dobrobit naše djece i ovim putem želim naglasiti da će se sada pristupiti izradi natječajne dokumentacije kako bi radovi mogli započeti u što kraćem roku“, navela je, između ostalog, ravnateljica Dječjeg vrtića Bajka Gordana Vican.

Podsjetimo, u apliciranju za ovaj hvalevrijedan projekt, Vrtić Bajka, čiji je osnivač Općina Posušje, javio se za pomoć u izradi projektnog prijedloga Općini Posušje, Odjelu za razvoj Općine Posušje, koji je prikupio potrebnu dokumentaciju i izradio projektni prijedlog za Državni ured za Hrvate izvan RH. Dugoočekivano proširenje Dječjeg vrtića, konačno će se realizirati.

Važno je napomenuti kako će Vrtić cijelo vrijeme trajanja radova nesmetano raditi.


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.