Dječak se žalio na natečenu čeljust, a onda su stomatolozi otkrili da ima 526 zuba

Ovo je prvi puta da je toliko zubi izvađeno iz usta jedne osobe, a iz bolnice su objavili i fotografije. Sedmogodišnjak je na operaciji bio dva sata, ali je bilo potrebno deset dana da stručnjaci analiziraju svaki zub, piše CNN.

Zubi su bili različite veličine, od najmanjeg koji je imao samo 0.1 milimetara do najvećeg od 15 milimetara, rekla je voditeljica odjela oralne i maksilofacijalne patologije Pratibha Ramani te dodala kako se dječak ranije nije žalio na preveliku bol. Povremeno bi imao zubobolje i naticanja. Roditelji su priznali kako su uočili naticanje čeljusti kada je dječak imao samo tri godine, ali nisu mogli ništa napraviti po tom pitanju, s obzirom na to da nije dao da mu se išta radi.

Na rendgenu prije operacije otkriveno je koliko zubi ima dječak, a izgledali su kao napunjena vrećica. Zapravo je u ustima imao benigni tumor, a nije poznato je li on uzrokovan genima ili okolinom.

Dječak sada ima 21 zub, izašao je iz bolnice nakon tri dana i dobro se oporavlja.

Ovo je toliko rijetki slučaj da su liječnici morali sve zabilježiti fotoaparatom, a sličan slučaj dogodio se 2014. godine u Mumbaiju kada su iz usta 17-godišnjaka izvadili 232 zuba.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.