Dječak se ranio ‘zoljom’, pa krvav dozivao majku u pomoć

Trinaestogodišnji dječak teško je ozlijeđen jučer u eksploziji nepoznate naprave u potkrovlju obiteljske kuće u dobojskom naselju Pijeskovi. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđen je Danilo Teletina, koji je navodno u potkrovlju obiteljske kuće aktivirao ručni bacač “zolju”.

Njemu je, kako saznaju Nezavisne novine, u toj eksploziji raznesena desna šaka.

Nikola Gavrić, šef Službe za ortopediju i traumatologiju dobojske Opće bolnice “Sveti apostol Luka”, kazao je kako je dječak zadobio tešku ozljedu desne šake i lakše ozljede obje potkoljenice, zbog čega je hitno operiran. “S obzirom na to da je u pitanju teška ozljeda, ne znamo koliki će biti invaliditet”, izjavio je Gavrić.

Prema riječima očevidaca, jaka eksplozija odjeknula je oko 11 sati u potkrovlju kuće obitelji Teletina u naselju Pijeskovi. Od jačine detonacije popadao je crijep s krova kuće, te su susjedi odmah pozvali Hitnu pomoć. Začuli su ranjenog dječaka kako doziva majku.
“Nismo smjeli prići tamo. Vidjeli smo da dijete krvavo trči niz stepenice i vrišti: ‘Mama, mama’. Dok je Hitna pomoć došla, majka ga je valjda odvezla. Od panike i straha sam se tresla i nisam mogla Hitnoj objasniti gdje je to bilo. Ljudi su se odmah skupili i krenuli nagađati”, ispričala je susjeda Mirjana Damjanović.

Pripadnici Policijske stanice Doboj 1, uz suglasnost dežurnog tužitelja, obavili su očevid na licu mjesta. O tom slučaju obaviješten je i deminerski tim Uprave Civilne zaštite RS-a, koji bi trebao utvrditi o kakvoj se točno minsko-eksplozivnoj napravi radi. Istragom bi trebalo biti utvrđeno i kako se eksplozivna naprava našla u potkrovlju kuće i nadohvat ruke trinaestogodišnjem dječaku, pišu Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.