Dječak s fotografije koja je rasplakala čitav svijet se izliječio od raka

Mama koja je 2019. objavila srceparajuću fotografiju svoje kćeri koja tješi brata nakon kemoterapije podijelila je veliku novost.

Beckettu Burgeu u travnju 2018. dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija.

Na fotografiji objavljenoj godinu dana kasnije tada četverogodišnjeg Becketta tješi sestrica Aubrey (5), dok on povraća nad WC školjkom nakon kemoterapije.

Kaitlin je sada objavila da se Beckett vratio u školu, nakon što je prošloga tjedna pozvonio zvoncem i tako označio kraj kemoterapije.

Ušao je njegov onkolog i rekao: “Nema više kemoterapije – gotovi smo. Riješili smo se svega”. Beckett je bio šokiran. Lice mu se ozarilo, bio je to gorko-sladak trenutak. Mislite da ćete biti sretni, ali sad se to čini zastrašujućim jer ne možete više ići na kemoterapiju, koja djeluje kao uvjerenje da će se rak držati podalje, rekla je Kaitlin.

Majka ističe da je njezina kći imala velik utjecaj na brata i pomogla mu da prebrodi opaku bolest.

U njoj je vidio majčinski lik, ali sada je postao neovisniji. Kad god mu Aubrey pokuša pomoći, inzistira na tome da će nešto učiniti sam. Sad se mogu igrati normalno kao ostali braća i sestre, dodaje Kaitlin.

No nije uvijek bilo tako. Beckett je odmah nakon dijagnoze proveo mjesec dana u bolnici, a o Audrey je brinula baka. Najmlađa kći Chandler živjela je kod ujaka.

Bolna fotografija raka u djetinjstvu rasplakala svijet

Kad se Beckett vratio iz bolnice, bio je slab, smršavio je i nije mogao hodati. Aubrey nije bila sigurna kako se nositi s tom situacijom. Htjela se igrati s bratom, ali on nije mogao. Nije joj bilo jasno zašto je stalno pospan i često ide u kupaonicu. Činilo joj se da je stalno bolestan, a nikad nije bio bolestan.

Nije znala što se događa, ali joj je bilo jasno da nešto nije u redu. Pomagali smo joj da to prebrodi, kaže majka, prenosi Index.

Aubrey je ubrzo željela znati sve o lijekovima i medicinskoj opremi svog brata. Roditelji su joj objasnili da je bolestan, da je riječ o bolesti koja se ne može pokupiti u školi, vrtiću ili u parku, da se ne može spriječiti i da se njoj neće dogoditi.

Djevojčica je postala bratu podrška. Bila je uz njega, a pomaže mu i danas.

Još uvijek se malo muči. Posljedica kemoterapije je bol u nozi, ali sve u svemu je sretan, zaključila je majka.

Podsjetimo, dječak je 23. travnja 2018. dobio visoku vrućicu. Liječnici su rekli da je riječ o upali uha i prepisali mu antibiotike. Roditelji su se ponovno javili na Hitnu pomoć sljedećeg dana jer mu je vrućica i dalje rasla. U dječjoj bolnici u koju su poslani su mu napravljene sve pretrage, koje su otkrile tešku dijagnozu.

Akutna limfoblastična leukemija najčešći oblik raka djece. Odgovorna je za 80 posto akutnih leukemija dječje dobi, a najučestalija je između 3. i 7. godine. Bolest pogađa limfocite koji u razvoju ne sazrijevaju i postaju prekobrojni. Stanice se množe brzo i zamjenjuju normalne stanice. Neki od simptoma akutne limfoblastične leukemije su vrućica, umor, bol u kostima ili zglobovima, krvarenje, lako nastajanje modrica, osip ili kožne promjene i bljedoća.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.