Dječak magnet: Trinaestogodišnji Magneto iz Kaknja

Dječak Elvir Silajđija (13) iz Kaknja ima veoma neobičan dar! Njegovo tijelo ponaša se kao magnet, na koji se lijepe svi metalni predmeti. U stanju je na sebi držati peglu, više kašika i noževa, mobitel, metalni novac, i sve to u istom trenutku.

”Ne znam šta se događa. Ovu sposobnost sam otkrio ovog ljeta, slučajno” kazao je Elvir za bh. novinsku agenciju Patria.

”To je jako zanimljivo mojim prijateljima iz škole, ali i meni” dodaje ovaj dječak.

Elvir je dobar učenik, ali još bolji sportaš. Iako ima tek 13 godina, vlasnik je crvenog pojasa u borilačkom sportu taekwando, a od najvišeg stupnja, crnog pojasa, prepreka su mu samo godine. Za ovu titulu, kaže, spreman je već odavno, pa sada samo čeka da napuni 16 godina, jer tako nalažu pravila. Vlasnik je sedam medalja!

”Volim sport i zbog toga mi do medalja nije bilo teško doći” kaže Elvir.

Dječakovo magnetno tijelo ne predstavlja mu nikakvo opterećenje. Metalni predmeti sami se lijepe na njega, bez prethodne pripreme. A, nedavno je otkrio da je njegova energija još i ljekovita.

”Ruke su mu uvijek tople. Pa, kada ih stavim na čelo mog oca kada ga boli glava, on vrlo brzo kaže da bol nestane” tvrdi Elvir.

Ovaj dječak nije jedini čovjek s ovim fenomenom, a znanost još nije otkrila zbog čega se neki ljudi ponašaju kao magnet, piše Patria.

(Patria)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.