Djeca na svojoj božićnoj zabavi za bolesnu prijateljicu prikupili 1200 KM

Nema ništa ljepše nego pomoći nekom u njegovoj potrebi. Svaka i najmanja pomoć dobro dođe onom kome je potrebna. U selu Mokro u općini Široki Brijeg žive djeca koja imaju veliko srce u svojim malim tijelima, srce koje želi pomoći svojim vršnjacima u nevolji. Već nekoliko puta su napravili svoju malu zabavu na kojoj su prikupljali novčana sredstva za svoje vršnjake koji se na žalost moraju liječiti u bolničkim centrima daleko od svojih obitelji i doma.

Danas (nedjelja) su priredili svoju božićnu zabavu na kojoj su prikupili putem tombole i donacija oko 1200 KM za svoju sumještanku i prijateljicu Mariju Jelić koja se već nekoliko mjeseci liječi u bolnici u Zagrebu. Ne treba ni spominjati koliko treba novaca obitelji da bi bili uz nju u ovoj životnoj neprilici, pa je ova humana akcija djevojčica i dječaka iz Mokrog, kao i prijatelja iz Marijinog razreda i Osnovne škole u Širokom Brijegu hvale vrijedna.

Djeca su se pokazala kao odlični organizatori i uz pomoć mještana i svojih roditelja uspjeli su prikupiti zavidnu svotu od 1200 KM koje su predali Marijinim roditeljima.

Za svoju bolesnu školsku prijateljicu su rekli da je uvijek vesela i nasmijana i vjeruju da će  pobijediti svoju bolest te se vratiti u školske klupe. Naravno, Mariji su poslali i čestitku za Božić sa željom da što prije ozdravi.

Marija Jelić je inače rođena 1998. godine, učenica je 7e. razreda Prve osnovne škole u Širokom Brijegu.

ABCportal.info (FOTO I.R.)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.