Divlja svinja se “spustila” do naselja u Mostaru

U petak navečer u mostarskom naselju Podhum primijećena je divlja svinja.

Fotografije na kojima se vidi “neobičan gost”, objavila je na svojoj stranici organizacija Žućo Bosna i Hercegovina.

Ovo nije ona mitološka Erymathianova divlja svinja koju je ubio Heraklo u jednom od dvanaest (12) Heraklovih zadataka ili Kaldonijska divlja svinja koju je ubio neki od ostalih grčkih heroja. Ovo je naša, hercegovačka divlja svinja, rođakinja domaće svinje koja se po hranu spustila sa brda Hum!

A obližnji kontejner i prostor oko njega joj nudi svega u izobilju. Neka smo i to dočekali u našem simpatičnom mediteranskom gradu, napisali su.

Foto: Žućo BiH

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ne bi me čudilo da se i onaj medo što gore od lani i prije kola iznad Britvice (do Rujna) i čak iznad Pologa (imate članak nedavni o tome kako je pčele i košnice razvalio u G.Pologu) spusti i do grada malo. Životinjama je gradnjama cesta i probijanjima puteva, pilanjima drva i svakojakim krčenjima nastao veliki prepad i ugroza njihovog prirodnog staništa, pa šta nam je sad čudno što se ove divlje životinje spuštaju u gradove kad smo im eno skroro svako do jučer pošumljeno i divlje brdo razvalili i iskrčili i probili puteve po njima ? ! Ovo nam je alarm da se mora stat s našim divljanjima po brdima i planinama i našoj dojučer netaknutoj, a danas nazalost totalno razvaljenoj, prirodi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.