Direktor Aluminija: Mostar ima svijetlu budućnost

U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva na interaktivnom štandu Grada Mostara u utorak je organiziran panel pod nazivom “Mostar budućnosti” – Mogućnosti razvoja Mostara – opći okvir – strategija razvoja, regulacijski planovi.

Na Panelu su govorili gradonačelnik Grada Mostara – Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara – Salem Marić, direktor Aluminij Industries – Amir Gross Kabiri i vlasnik tvrtke T.P. Radić – Davor Radić.

Gradonačelnik Mario Kordić istaknuo važnost uspostavljanja sinergije između privatnog sektora i Gradske uprave Mostara. On je također naglasio kako Odluke koje donosi Gradsko vijeće pokazuju u kojem smjeru želi ići Mostar, a to u smjeru privlačenja investicija i boljih uvjeta za gospodarstvenike.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić ocijenio je pozitivnom atmosferu u kojem radi novi saziv Gradskog vijeća Mostara. Dodao je kako će odluke koje donosi Vijeće omogućiti investitorima lakše ulaganje kako bi oplodili svoj kapital.

Iako je planirao u Mostaru boraviti samo dva mjeseca, Amir Gross Kabiri već je skoro tri godine u gradu na Neretvi za koji kaže da ima veliki gospodarski potencijal.

Vidim ovdje dosta pozitivnih stvari, vidim vedre ljude koji vole svoju zemlju i žele rasti sa zemljom. Mostar ima svijetlu budućnost, ne zbog mene, nego zbog reformi koje provodi Gradska uprava. Imate dobre ljude, a sada imate i dobre lidere, rekao je direktor Aluminij Industries.

Vlasnik tvrtke T.P. Radić, Davor Radić je naveo kako je rat u Ukrajini utjecao na poslovanje njegove tvrtke, odnosno mesni proizvodi su poskupili. Unatoč svemu izrazio je nadu u bolju i svjetliju budućnost za njegovu tvrtku, ali i sve gospodarske subjekte u Mostaru, priopćeno je iz Grada Mostara.

Svečano otvoren 23. Mostarski sajam

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • To je jedno lepo, prelepo i veoma urbano mesto, prestolnica mnogočega i izvor svetlosti o čemu su veoma nadahnuto pisali i svedočili istorijski pesnici i uopšte umetnici i kulturnjaci. Lepa inicijativa je da se tu (uglavnom) obustavi rad nedeljom, (uglavnom – jer popadija, ugostitelji i još poneki gospodarstvenici mogu legitimno obavljati svoje redovite aktivnosti) koja je odvajkada poznata kao ‘dan svetlosti i života, dan nepobedivoga sunca’

  • Kako je Kabiri regulirao svoj status boravka u Mostaru jer znamo da ured za strance nije baš brz u izdavanju dozvola boravka u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.