Diljem SAD-a prosvjedi protiv Donalda Trumpa

U srijedu su u brojnim gradovima diljem SAD-a održani prosvjedi protiv Donalda Trumpa, republikanca koji je, prema našem računanju vremena, u srijedu ujutro neočekivano osvojio američke predsjedničke izbore. U prosvjedima su sudjelovale tisuće građana, a informacije govore kako je na nekim mjestima došlo do vandalizma, paljenja zastava i uhićenja. No, u većini slučajeva skupovi su protekli mirno.

Prosvjednici osuđuju Trumpovu kontroverznu retoriku protiv imigranata, muslimana i drugih skupina.

trump_prosvjedi3

Prosvjedi su održani u gradovima kao što su Los Angeles, San Francisco, Chicago, New York, Washington Seattle, Boston i drugi. U New Yorku su prosvjednici marširali prema Trump Tower-u uzvikujući “Nije moj predsjednik, ne danas!”, prenosi CNN.

Predstavnici Trumpova izbornoga stožera zasad nisu komentirali prosvjede protiv novoizabranoga američkog predsjednika, koji je izjavio da će biti predsjednik svih Amerikanaca.

trump_prosvjedi2

Ispred Trumpove zgrade u New Yorku došlo je i do sukoba s policijom, a neslužbeni izvori navode kako je najmanje 16 osoba uhićeno.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

 • Samo vi prosvjedujte necete nista postic a da je pobjedila Hillary nestali bi vi sa lica zemlje jer bi gospoda zaratila sa Rusijom i vi se hvalite nekakvom demokracijom ako je Tramp izabran za predsjenika Tramp je predsjednik i gotovo

 • Što čekaju naši domaći antifašisti, u stvari crveni fašisti?
  Zašto ne organiziraju diljem BiH, Hrvatske i Regiona masovne prosvjede u kojima će dati potporu Billary Clinton i njenoj politici zavođenja, ratovanja ,ubijanja i širenja doktrine užasa?
  Ne bi me nimalo iznenadilo da u Sarajevu, Zagrebu, i ostalim gradovima organiziraju skupove potpore migrantima, emigrantima, arapima, meksikancima , azijatima kako bi im pokazali da nisu sami u borbi protiv omraženog im Trumpa.
  Vidi se dokle je današnji svit otišao u tri p…e m….e,kad se ne prizna volja većinskog bijelog stanovništva u Americi kojima je dosta izazvanih umjetnih ratova i prijetnje Rusiji, novim velikim ratom.,
  Bijelci u Americi ne žele sukobe s Rusijom i širenje ratnih bubnjeva u situaciji kad žive sve lošije i kad svakodnevno ostaju bez poslova jer krupni kapitalisti sele tvornice u Azijske i Latinoameričke zemlje gdje je radna snaga skoro bagatelna. Bjelci žele mir i suradnju sa Europom i Rusijom a ne ratnu i huškačku nepotrebnu retoriku. Ratovanja i uzbjeglica je ionako previše samo što to ovi ljevičarski luđaci i paraziti ne vide ili ne žele vidjeti.
  Zato je izbor Trumpa,nakom Obame korak nade da će se Amerika okreniti mirnijoj politici i neizazivanju umjetnih kriza i potencijalnih ratova kao što je bio onaju Ukrajini ili sličan koji se sprema u Baltičkim zemljama.
  Donald Trump je nada koja može promjeniti dosadašnje stanje ni rata ni mira koji visi nad Europom. Sve su prilike da ćeVoditi razumnu politiku neizazivanja sukoba ili čak potencijalnog nuklearnog rata protiv Rusije kojeg bi sigurno prije ili kasnije povela ona stara baba Hillari.
  Ako bude radio ono što je i govorio u predizbornoj kampanji svijet ima šansu da utone u jedno razdoblje mira i ekonomskog procvata u kojem neće biti novih ratova i migranata. Samo se treba čuvati ovakvih ljevičarskih luđaka kojima nikakav mir ne odgovara ,nego samo širenje multikultularizma, koji opet jedino može egzistirati i postojati neprestanim svađama , ratovima i siromaštvom.
  Neka Bog bude na pomoći Donaldu da napokon smogne snage Ameriku usmjeriti na put mira i suradnje sa svijetom i svoju ulogu velikog mirotvorca u tom svijetu a nikako suprotnio ,kao što su dosadašnji predhodnici radili.
  Jedino je to jamac da će mir zavladati i svijetom i da će Europa biti pošteđena migranata i ratova.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.