Dijete opasne po život koje ni u ludilu nemojte prakticirati

Tijekom godina ljudska je vrsta, da bi bila mršava i uklopila se u obrazac društva, isprobavala jako opasne dijete koje graniče za zdravim razumom – od stavljanja trakavice u organizam do ubrizgavanja hormona uzetih iz posteljice. Evo pet dijeta koje svakako morate izbjegavati.

Dijeta- trakavica

Oni koji se odluče na ovu dijetu moraju u svoj organizam unijeti trakavicu i to putem tablete koja u trbuhu izraste u trakavicu. Tada trakavica u vašem tijelu probavlja hranu koju vi unosite u organizam. Ova je dijeta bila popularna u prošlom stoljeću i to posebno među ljudima koji su imali velikih problema s kilažom. Na sreću, više nije legalna.

Ova je dijeta jako opasna jer je bazirana na tome da se parazit hrani vama. Ne samo da trakavica jede vašu hranu, ona vam uskraćuje i sve nutritivne vrijednosti potrebne za razvoj vašeg tijela i preživljavanje. Ono što je najvažnije, trakavica ne ostaje uvijek u želucu, ona putuje tijelom i može završiti čak u vašem mozgu, što je za vas fatalno. Također, oni koji su na dijeti uz pomoć trakavice mogu patiti od jake glavobolje i boli u želucu. I naposljetku, kada ste završili sa skidanjem kilograma, potrebno je uzeti lijek koji će ubiti trakavicu u vama, osim, ako taj parazit nije narastao do 20 ili 30 metara duljine. Tada je prekasno.

‘Prolinn’ dijeta

Ako ste gadljivi moramo vas upozoriti da ne čitate dalje. Ovu je dijetu izmislio Roger Linn tijekom 1970. godina. On je naime, sugerirao da osoba koja je na dijeti, ne jede apsolutno ništa. Jedino što može jest popiti jedan napitak dnevno i to napravljen od odbačenih životinjskih dijelova tijela uzetih iz klaonice, kao što su rogovi, tetive i kopita. Ono što je nevjerojatno jest podatak da je ovu dijetu tijekom ’70-ih godina isprobalo čak dva do četiri milijuna ljudi. Šokantan je podatak da je 58% osoba, koji su prakticirali ovu dijetu, doživjelo srčani udar. No, nije napitak ono što može uzrokovati srčani udar, tu je presudilo izgladnjivanje.

Dijeta – cigareta

Vjerojatno ste već čuli za moderne dijete koje uključuju samo cigarete i vodu, no originalna ‘dijeta-cigareta’ potječe iz 1920. U to vrijeme duhanske su industrije reklamirane svoje proizvode kao čudotvorne dodatke prehrani uz koje gubite kilograme, aludirajući na činjenicu da nikotin suzbija glad.

‘Posegnite za srećom, umjesto za slatkim’, bio je slogan jedne od velikih duhanskih industrija 1920. Danas, na sreću, svi znaju da je pušenje štetno za zdravlje, stoga ne treba posebno objašnjavati zašto ova dijeta nije dobra za vas. Cigarete, osim nikotina, sadrže niz kemijskih tvari veoma štetnih za organizam. Pušenje može izazvati razne teške bolesti poput karcinoma, srčanih udara, impotencije i osteoporoze.

Voćna dijeta

Na nekim voćnim dijetama dozvoljeno je jesti samo voće, na nekima je dozvoljeno jesti orašaste plodove, ali na nijednoj ne smijete pojesti ništa što nije voće, pa čak ni povrće. Zašto je ova dijeta loša? Jesti samo namirnice iz određene skupine namirnica nije dobro za vaše tijelo. Jesti treba raznovrsno!

Ako jedete samo voće, svom tijelu ne dajete dovoljno vitamina i nutritivnih vrijednosti koje su mu potrebne. Ako prakticirate voćnu dijetu ne unosite dovoljno proteina, cinka, željeza, vitamina D, odnosno kalcija i vitamina B12 radi čijeg nestotatka možete postati anemični. Popularni glumac Ashton Kutcher je isprobao ovu dijetu i to dok se pripremao za ulogu Stevea Jobsa. Nažalost, ni njemu nije pomogla. Naprotiv, Ashton je završio u bolnici zbog nesnosnih bolova u trbuhu.

‘HCG’ hormonska dijeta  

Ova dijeta podrazumijeva unošenje u organizam HCG hormona, koji se nalazi u mokraći trudnica i u ljudskoj posteljici. Postoje dva načina kako da unesete taj hormon u svoj organizam – možete ga ubrizgati intravenozno ili ga utrljati u kožu poput kreme. Uz to, preporučen unos kalorija tijekom ove dijete je 800 kcl i niti kaloriju više! No, ono što ovu dijetu čini opasnom i lošom jest činjenica da zapravo nikada nije dokazano da HCG hormon pomaže u skidanju viška kilograma. Zapravo, ono zbog čega gubite na kilaži tijekom ove dijete jest manji unos kalorija. No, jesti toliko malo opasno je za vaše tijelo te unos vitamina i minerala čiji će nedostaci dovesti do zdravstvenih problema. Također, HCG hormon je povezan s hiperstimulacijom jajnika, što može biti. (magazin.hr | ivillage.com)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.