Digital Arena na Mostarskom sajmu predstavlja aplikaciju za optimizaciju solarnih elektrana

Tvrtka Digital Arena d.o.o. iz Ljubuškog i Zagreba na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, u Paviljonu 2, predstavljaju aplikaciju PV SmartClick koja služi za optimizaciju solarnih elektrana za vlastite potrebe.

Digital Arena bavi se agencijskim programiranjem, primarno za klijente u financijskom i telekomunikacijskom sektoru. U Hrvatskoj, među njihovim najvećim klijentima su banke poput Zagrebačke banke, HPB-a i Raiffeisen banke, kao i telekomunikacijska tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

Naši zaposlenici, koji trenutno nisu angažirani kod klijenata, uglavnom razvijaju naše softvere. Jedan od tih softvera je PV SmartClick, koji predstavljamo na Sajmu u Mostaru. PV SmartClick se bavi optimizacijom, analizom i financijskom analizom isplativosti solarnih elektrana za vlastite potrebe poduzeća i kućanstava u Hrvatskoj i BiH. Ovaj alat može pružiti analizu za projekte do 150 kW.

Alat omogućuje inženjerima, kojima je dosad trebalo četiri do pet dana za izradu projektne dokumentacije, da s našim alatom vrlo precizno i točno izrade projekt te generiraju PDF dokument. Ovaj dokument će kasnije poslužiti investitorima kao pouzdana osnova za odluku o izgradnji solarne elektrane. Dokument koji generiramo izuzetno je precizan i pouzdan, te doslovno možemo jamčiti povrat investicije za odabranu elektranu, izjavio je za portal Jabuka.tv direktor tvrtke Digital Arena Rade Bebek.

Pozivamo sve zainteresirane da na Sajmu pogledaju i naše ostale aplikacije, EcoLabel i Security Index, koje su također naše ideje i hrvatski domaći proizvodi.

Poslovanje tvrtke Digital Arena d.o.o. i alata PV SmartClick usklađeno je sa zakonima Republike Hrvatske i BiH, kao i s tarifnim skupinama različitih opskrbljivača u regiji. Najavili su kako je ovo samo početak i da već pripremaju administrativnu podlogu za ostale zemlje u regiji i Europi.

*Sponzorirani članak