DF: Izetbegović pristao na treći entitet

Stranka Domokratska fronta reagirala je na navode HNS-a o teritorijalnoj rekonstrukciji BiH.

Hrvatski narodni sabor (HNS) na sjednici u Mostaru zaključio je da njihov cilj ostaje administrativna i teritorijalna rekonstrukcija BiH koja će uključivati i jedinicu s hrvatskom većinom. Jasno i glasno, nije više riječ ni o kakvoj “virtualnoj izbornoj jedinici koja bi trajala samo na dan izbora”(D. Čović), već o trećem, hrvatskom entitetu, navode iz DF-a.

”Agresivna politika HDZ-a, u posljednje vrijeme ‘napumpavana’ iz Zagreba , formalno preko hrvatskih ‘euro-parlamentaraca’, a na domaćem terenu od strane Milorada Dodika (‘samo moj entitet ne diraj’) – kulminirala je već citiranim zaključkom HNS-a. Kako na ovo, kao i na sve Čovićeve dosadašnje opstrukcije reagira SDA i Bakir Izetbegović? Nikako”, govore u DF-u.

U DF-u navode kako je njima, a i građanima BiH jasno da je ”Bakir Izetbegović je pristao na treći entitet, na podjelu BiH, procjenjujući valjda da mu je dovoljan ‘begovat’ od Sarajeva do Zenice.”

”Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, pojedince, institucije, stranke, nevladine organizacije, sindikate – da se oglase, pruže otpor i pokažu neslaganje s ovom mračnom nakanom. Ukoliko se ostvari ovaj naum – BiH neće više postojati ni na jednoj geografskoj karti!

Zaustavimo ih, jer će nas ova vlast definitivno odvesti na put sa koga nema povratka”, priopćeno je na službenim stranicama DF-a.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: