Devin Booker i Trae Young na poseban način odali počast Kobeju Bryantu – Jabuka.tv

Devin Booker i Trae Young na poseban način odali počast Kobeju Bryantu

Jedan od najboljih igrača u povijesti košarke je umro, sve više je podsjetnika na njegov utjecaj u svijetu košarke i šire.

Utakmice u NBA ligi su sinoć ipak odigrane, ali uz teške muke i emocije koje su se vidjele kako na igračima tako i na svima u dvorani koji su bili svjesni da je umro Kobe Bryant te još 8 ljudi s njim.

Osim brojnih poruka i govora koje su obasule internet sjećajući se na Kobeja, dva igrača su i kroz statistiku odali počast.

Naime, u dvoboju Atlanta Hawksa i Phoenix Sunsa, dva najbolja igrača tih ekipa (Booker i Young) su ostvarili brojke koje se u mnogo toga podudaraju s Kobejem Bryantom. Trae Young je prije svega obukao dres s brojem 8 u čast Kobeja i njegove kćeri kojoj je bio najdraži igrač.

Kobe je kroz karijeru u NBA ligi nosio dresove Lakersa s brojevima 8 i 24, dok je u jednoj utakmici protiv Toronto Raptorsa zabio 81 koš što mu je rekord karijere.

Sinoć su Young i Booker oba uzeli po 24 šuta na utakmici što je poveznica s njegovim brojem, dok im je ukupan broj postignutih koševa na utakmici bio 81 koš. Osim toga, dresovi koje su nosili također daje broj 81 što je još jedna poveznica s Kobejem.

Uz sve to postotak uspješnosti slobodnih bacanja Younga je 81%, a 13 postignutih šuteva Younga je povezano s najdražim brojem Kobejeve kćeri Gianne.

Svijet se oprašta od istinske legende: Kobe nedstojat ćeš!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.