Devet stvari koje samo “isklesani” momci znaju

Kada je zacrtani cilj uništenje masnih naslaga i u konačnici isklesana tjelesna forma, postoje određena pravila koja dobro zna svaki momak u teretani koji ima six pack. Međutim, ovdje se ne radi o nekim velikim tajnama i egzotičnim rutinama, već ključ svega leži u unutrašnjoj snazi.

Ovo je devet stvari koje svaki “isklesani” vježbač jako dobro zna, budući da je upravo primjenom njih i došao do takvog izgleda:

1. Pogađanje više mišićnih grupa

Fokusirati se na složene vježbe i dopunjavati ih s izolacijskim vježbama. Složene vježbe uključuju više od jedne mišićne grupe, pa što je više njih uključeno, i napravljeni posao je veći, te je sagoren i veći broj kalorija.

2. Zavoljeti setove

Postanite izdržljivi, zavolite supersetove, trisetove, velike setove i kombiniranja. Skakanje sjedne vježbe odmah na drugu je savršeno za stvaranje otpornosti, a i dobar kardio elemenat.

3. Trenirati agresivno

Svako može napraviti 3 serije po 10 ponavljanja, ali što je sa stupnjom intenziteta kojim se izvodi vježba? Treba biti svjestan svoje forme, ali “isklesani” momci znaju da se s tegovima treba suočiti žestoko i biti više nego fokusiran. Intenzitet treninga se pojačava sa smanjenjem vremena odmora između setova. Manje vremena će tijelo imati da se oporavi, bit će mu teže, a to sve znači sagorijevanje većeg broja kalorija.

4. Ostati dosljedan

U svijetu kakvom živimo je jako teško, posebno za one koji duže rade. Ali, i ako su prisutni lijenost i umor, treba biti iskren prema sebi i zacrtanom cilju, stisnuti zube i izboriti se. Također, dobar program može u mnogome olakšati tegobe koje donose radno vrijeme i druge obaveze.

5. Brojati kalorije

Ne treba se zaglaviti u “hir dijetama”, prisilnom postu zbog mršavljenja i pokušajima unošenja svih ugljikohidrata u određeno doba dana, a što je najgore, to je opća slika… Jednostavno, ukoliko jedete manje nego što ste jeli prošlog tjedna, na dobrom ste putu da izgubite na težini. Tabela kalorija će vam biti od ogromne pomoći.

6. Jesti više manjih obroka tijekom dana

Ne zato što “ubrzava metabolizam”, nego što pomaže protiv žestokog osjećaja gladi. Također, smanjuje i variranje energetskog nivoa koje izaziva standardna prehrana s 3 dnevna obroka.

7. Paziti na ugljikohidrate

Najbolji izvori su riža, krompir i zob. Teško bi bilo pronaći isklesanog dečka koji jede mnogo kruha, ostalih peciva i velike količine voća. Manje ugljikohidrata u organizmu znači manje oslobađanja inzulina, a to opet znači i da su manje šanse za skladištenje masti.

8. Minimalno varati

Još jedna žlica tamo, još malo ovamo… U redu je varati malo, ali ne zaboraviti uračunati i tih 20, 40 ili 60 kalorija na ukupnu cifru unesenih kalorija tijekom dana.

9. Alkohol degradira tijelo

Alkohol je smeće. Ometa metabolizam, oporavak, i utječe na to kakav će trening biti sutra. Ako se baš mora piti, neka to bude u posebnim, rijetkim prilikama i uz mnogo vode između. Kloniti se mikseva. Također, treba znati da žestoka pića nisu jak diuretik kao pivo, te nose i manje kalorija. (body.ba)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.