Devet škola iz Hercegovine dobit će certifikat Eko škole

U sklopu projekta “Misli o prirodi” kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz financijsku potporu Švedske, 20. i 21. svibnja održat će se sastanci s predstavnicima devet osnovnih i srednjih škola s područja Hercegovine koje sudjeluju u implementaciji Certifikacijskog mehanizma za sticanje certifikata Eko škola.

U četvrtak, 20. svibnja, tim projekta “Misli o prirodi!” posjetit će OŠ Gnojnice gdje će od 11 do 12 sati održati sastanak s njihovim osobljem, a od 12 do 14 sati ugostit će predstavnike Srednje građevinske škole Mostar, Četvrte osnovne škole Mostar te Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar. Nakon Gnojnica, tim će se zaputiti u Blagaj gdje će od 15 do 16 sati posjetiti OŠ Blagaj.

U petak, 21. svibnja, na redu su OŠ Tina Ujevića u Vitini kod Ljubuškog, OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu kod Posušja, dok će od 14 do 15 sati u zgradi Prve osnovne škole Široki Brijeg tim “Misli o prirodi!” održati sastanak s njihovim, ali i osobljem OŠ Kočerin.

Na sastancima će se razgovarati o aktualnom stanju u školama kada je u pitanju okoliš, te o tijeku implementacije Certifikacijskog mehanizma za Eko škole.

Certifikacijski mehanizam Eko škola u BiH, kreirana u okviru projekta “Misli o prirodi!”, metodologija je koja opisuje korake i aktivnosti koje škole trebaju implementirati da bi postale Eko škole.

Osnovni cilj Certificiranog mehanizma je uključiti očuvanje okoliša/životne sredine na načelima održivog razvoja u rad odgojno-obrazovnih institucija u BiH, preko implementacije aktivnosti koje će uvesti vidljive promjene stavova i ponašanja u svakodnevnom životu i radu učenika/ica i uposlenika/ica škole, ali i šire društvene zajednice.

U okviru projekta izabrano je ukupno 37 javnih i osnovnih škola širom Bosne i Hercegovine koje trenutno implementiraju Certifikacijski mehanizam, priopćeno je iz CPCD-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.