Detalji pljačke u Ljubuškom: Upali čim je u poštu donesen novac, vozilo ranije ukrali u Mostaru

Potraga na relaciji Ljubuški – Čitluk i dalje traje, a sve raspoložive policijske snage su u pripravnosti.

Kako saznaje Faktor, pljačka je trajala svega nekoliko minuta, a razbojnici su, očito, sve pomno pripremili. U poštu su upali nešto prije 10 sati, i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom, te s rukavicama, naoružani automatskim puškama.

Da je sve pomno planirano svjedoči i to da je pljačka izvedena neposredno nakon dolaska zaštitara s novcem od mirovina čija isplata je danas trebala početi.
Plavi Seat Toledo, koji je tokom potjere nađen zapaljen u Čitluku najvjerovatnije je u ponedjeljak ukraden u mostarskoj ulici Kralja Tomislava.

– Radi se očevid i provjera šasije vozila, nakon čega će ono biti izuzeto s lica mjesta – kazao je dežurni tužitelj, koji rukovodi istragom u ovom slučaju.

Prema riječima tužitelja, nije još poznato koliko je novca ukradeno, s obzirom na to da još nije dostavljena informacija o iznosu zaprimljenog novca, ali pretpostavlja se da se radi o pozamašnoj svoti.
Iako se odmah nakon pljačke moglo čuti da je prilikom upada razbojnika radnica bila sama, tužitelj je potvrdio da je bio prisutan i zaštitar koji je donio novac u poštu.

Kamere videonadzora su otkrile da su se nakon pljačke zaputili ka Čitluku. Iako su u potjeru za njima upućene patrole i iz Ljubuškog i iz Čitluka, uspjeli su umaći, ostaviviši za sobom zapaljeno vozilo.
Istraga je u tijeku.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Da je policije briga ne bi se taj seat mogao slobodno vozati 2 dana. Ne bi da je Golf2 pa da ih je milijun. Svakog seata da su zaustavili mogli su im barem malo pomutiti planove, ako nista drugo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.