Detalji o talačkoj krizi u Mostaru: Policija je znala da će doći do pljačke – Jabuka.tv

Detalji o talačkoj krizi u Mostaru: Policija je znala da će doći do pljačke

Policija je imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke u Mostaru, ali nisu znali koje, obznanjeno je na konferenciji za medije održanoj nakon što je u utorak riješena talačka kriza uhićenjem pljačkaša banke u Mostaru.

Ministar unutarnjih poslova HNK Slađan Bevanda priznao je da su s razlogom građani, javnost i mediji izražavali zabrinutost zbog sigurnosne situacije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Situacija je iskočila iz nekih normalnih okvira i s pravom i s razlogom su građani, javnost i mediji bili zabrinuti. Više puta sam rekao da policija radi svoj posao odgovorno i sistemski i da će doći rezultati, rekao je Bevanda.

Naveo je kako je policija u zadnjih nekoliko dana uspjela riješiti nekoliko djela koja će povući rješavanje još nekoliko kaznenih djela.

U posljednjih nekoliko mjeseci smo imali teške krađe, oružane pljačke, razbojništva i ubojstva. Organiziranim radom smo uspjeli razriješiti dosta tih djela i nadam se da će policija uspjeti razriješiti i ostala djela, rekao je Bevanda, prenosi Bljesak.info.

Dragan Jelonjić, načelnik PU Mostar, rekao je kako se radi o osobama koje su poznate policiji i imaju dosje te da će se uhićenjem ove tri osobe vjerojatno riješiti još tri ili četiri kaznena djela.

Četvrta osoba mislimo da nije postojala, ali obavljamo sve mjere i radnje da utvrdimo da nitko nije pomagao u izvršenju kaznenog djela, rekao je Jelonjić.

Pljačka banke u Mostaru: Počinitelji se predali policiji

Naveo je da je riječ o vrlo ozbiljnim počiniteljima teških kaznenih djela koji rade u grupi.

Njihov način nije nimalo naivan i bezazlen. Na svu sreću, sve je završeno bez posljedica. U banci je bilo šest taoca – građana, radnika banke i zaštitar, kojega su razoružali, rekao je.

Dodao je da su pljačkaši iskoristili dan kad su se dijelile mirovine i kad je bio maskenbal.

Mi smo tu informaciju imali, samo smo je morali suziti na određeni broj objekata koji bi bili meta pljačke, rekao je.

Pljačkaši su, kako je rekao, koristili vozilo iznajmljeno u Ljubuškom na kojem su bile nepripadajuće oznake.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • ajde ne serite vi znali . bilo je 100 pljacki u mostaru za 2 mjeseca jeste li otkrili ? samo ocekujete da vam neko dojavi .

  • Vi znali smjesno..ja znam dace bit jedna pljacka banke naredni tjedan al neznam koje..taka je vasa izjava..smjesno..da nisam dva puta bio pokraden nebise javlja al moram..nako 12 godina niko me nije nikad ni nazvao iz policije u Sirokom.
    Toliko o vama sposobnjakovicima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.