Detalji nesreće u Vitini: Plinski spremnik pao s kamiona i usmrtio pješakinju

U utorak se u 10:25 sati u mjestu Vitina  kod Ljubuškog dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubila F.Z. (1949.), a o nesreći se oglasilo Tužiteljstvo.

Kako je priopćeno u četvrtak ujutro iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, nesreća se dogodila na dijelu magistralne ceste M-6 kada je s motornog vozila marke Mercedes-Benz 1620, kojim je upravljao Z.P. (1971.), pao jedan od spremnika za plin.

Plinska boca udarila je osobu F.Z. koja se kretala nogostupom uz prometnicu i odbacila je u kanal pored kolnika, a od zadobivenih ozljeda žena je preminula na mjestu događaja.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje zajedno sa vještakom prometne struke i zamjenikom glavnog županijskog tužitelja te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na mjestu događaja radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminule, po nalogu tužitelja, danas biti obavljena obdukcija.

U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka prometne nezgode, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽZH:

Kod Ljubuškog smrtno stradala pješakinja

(www.jabuka.tv | Foto: Čitatelj)