Deset pripadnika HVO-a pušteno na slobodu

Sud Bosne i Hercegovine u srijedu je pustio na slobodu deset pripadnika HVO-a koji su optuženi za ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Orašju, potvrdio je za Klix.ba odvjetnik Vlado Adamović.

Adamović je branio jednoga od uhićenih Đuru Matuzovića, a kako je kazao, svi su pušteni na slobodu uz određene mjere zabrane.

Određene su im mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta, zabrana sastajanja s određenim osobama, međusobno kontaktiranje na bilo koji način te im je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovoga kaznenoga postupka.

Podsjećamo, 31. listopada ove godine pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su po nalogu Tužiteljstva BiH uhitili deset osoba zbog optužbe za ratni zločin.

Oni su se teretili da su kao pripadnici HVO-a u Orašju, Vojne policije HVO-a i policije, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti s područja Orašja i okolnih mjesta od mjeseca travnja 1992. pa do mjeseca srpnja 1993. godine.

Uhićeni su Matuzović Đuro (1952), Oršolić Ivo (1952), Oršolić Tado (1960), Dominković Marko (1962), Nedić Joso (1956), Baotić Marko (1948),Blažanović Marko (1955), Živković Mato (1964), Živković Anto (1969), Đurić Stijepo (1965).

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.