Deset imigranata na kreativan način pokušalo ući u Grčku

Neki su imigranti spremni biti jako kreativni kako bi se dokopali za njih spasonosnog europskog tla, što dokazuje i slučaj iz Grčke. Atenska je policija prošle subote na gradskom aerodromu Eleftherios Venizelos uhitila desetoricu Sirijaca koji su se pretvarali da su odbojkaška momčad te su imali krivotvorene putovnice, piše Večernji.hr.

Vlasti su rekle da su ti migranti željeli ući u zemlju bez legalnih dokumenata, pokazavši pritom ukrajinske putovnice, a bili su obučeni u jednaku odjeću, a nosili su i slične torbe te dvije lopte za odbojku. Sve kako bi izgledalo da su dio sportske momčadi. Krajnje odredište trebala im je biti Švicarska.

Mnogi od imigranata koje bježe od ratova u svojim zemljama, kao spomenuti Sirijci, ili od siromaštva i represije, kao neki pojedinci iz drugih zemalja Afrike i Bliskog istoka, nadaju se doseći Grčku kao njima najbližu zemlju Balkana koja je Europskoj uniji. Prema nekim podacima, u Grčkoj danas rješenje za podnesen zahtjev za azilom traži više od 26 tisuća ljudi.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Ulazak na naše prostore omogućuju im zločinci i razbojnici koji su ušli u bh vlast, kao onaj Šefik Džaferović. Njega i ove njegove “odbojkaške” pulene treba zatvoriti u Guananamo i ne puštati dok su živi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.