Denis Ćorić preuzima klupu novog federalnog prvoligaša Posušja

Nekadašnji glavni i pomoćni trener NK Široki Brijeg Denis Ćorić (42) na pragu je preuzimanja mjesta trenera u HŠK Posušje.

Ovaj mladi nogometni stručnjak, praktično od završetka igračke karijere uključen je kao trener u rad kluba s Pecare. Bio je trener juniora, a zatim i pomoćni trener u seniorskoj momčadi, ali i glavni trener u tri navrata.

Ćorić je nekoliko godina bio pomoćnik Goranu Sabliću (u 60 službenih utakmica), Borisu Paviću (u 9 utakmica) te Goci Sedloskom (u 37 utakmica).

Nakon što je imao dobre rezultate u mlađim kategorijama, u tadašnjoj krizi rezultata, ali i općenito oko stanja u klubu, u listopadu 2016. godine preuzima privremeno vođenje prvom momčadi (devet utakmica vodio), nakon što je klub napustio Branko Karačić. Također mjesto prve momčadi preuzeo je nakon odlaska Borisa Pavića 2018. godine (u jednoj utakmici), a posljednji put Široki je vodio na početku ove netom prekinute sezone, po odlasku Makedonca Goce Sedloskog.

Nakon poraza od Tuzla Cityja i lošeg ulaska u sezonu momčadi s Pecare, odlučio je podnijeti ostavku. Ipak zbog velike predanosti u radu i odanosti klubu, Uprava ga je ponovno angažirala u omladinski pogon klub.

No, čini se da će ovaj Širokobriježanin sada potražiti nove izazove u karijeri.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv od izvora bliskih klubu s Mokrog Doca, Denis Ćorić bi trebao voditi Posušje u 1. ligi FBiH.

To bi mogao biti i nastavak dobre suradnje između dvaju klubova susjeda, koji su nekoć bili veliki rivali. Podsjećamo kako je Široki slao određene mlade igrače na posudbu u Posušje u protekloj sezoni, a nakon više od 10 godina ovi klubovi su odigrali i jednu prijateljsku utakmicu.

A kako neslužbeno doznajemo, ova suradnja bi se mogla još više produbiti ulaskom Posušja u 1. ligu FBiH.

Sigurno da Ćorića očekuje težak zadatak, kako Posušani ne bi izgubili status federalnog prvoligaša, jer liga je vrlo zahtjevna, a ove godine će se i proširiti, a klub s Mokrog Doca nije dugo igrao na ovoj razini nogometa. No, ne treba sumnjati kako će ovaj mladi stručnjak učiniti sve da opravda dobiveno povjerenje.

Službena potvrda imenovanja novog trenera iz HŠK Posušje očekuje se tijekom petka.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.