Demant ministra: Orić nije savjetnik nego suradnik

Ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić nije imenovan za savjetnika nego za suradnika u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, potvrdio je ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naime, ministar je sarajevskim medijima potvrdio kako je Orić angažiran na poziciji suradnika na projektu revizije 28. divizije Srebrenica te da je Orić zaposlen na osnovu ugovora o djelu.

“Naser Orić bio je ratni zapovjednik 28. divizije Srebrenica i zbog toga smo ga angažirali jer do sada nije rađena revizija”, kazao je Bukvarević.

Podsjećamo, Večernji list objavio je kako je Orić imenovan savjetnikom ministra navodeći kako je ”imenovanje osoba sumnjive ratne prošlosti za savjetnike u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida Domovinskog rata, izgleda, postalo praksa”.

Inače, Orić i Sabahudin Muhić optuženi su pred Sudom BiH zbog zločina nad srpskim zarobljenicima 1992. na području Srebrenice i Bratunca. Optuženi su 19. listopada negirali krivicu pred Sudom BiH.

(Bljesak.info)


4 komentara

  • Kakva je razlika,nikakva to je igra riječi a on je optužen za ratne zločine.Bošnjaci rade što hoće,hrvati šute.Čović se brine za Radončića a za Miju Jelića se nije čuo.

  • Ne znam je li savjetnik ili suradnik,ali znam da je kriminalac, diler droge,moralna pič… i ratni zločinac kojega treba osuditi na doživotnu.

  • Ovaj Naser je jedan od najveći kriminalaca i trenutnog zla u Federaciji i u BiH-ni za sve građane bez obzira na nacionalnost,čak se spominje da je on desna ruka,čovjek, Nasera Keljmendija koji odrađije poslove za taj zločinački klan.Znamo sa čim se ovi kriminalci bave i što rade.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.