Delegacija EU zabrinuta zbog uhićenja i nasilja policije u Banja Luci

Na događanja tijekom utorka u Banja Luci je reagirala je i Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost za ono što događa od jutarnjih sati u ovom gradu.

Delegacija Europske unije i Ured posebnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banja Luci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva unutarnjih poslova hitno objašnjenje trenutnih uhićenja različitih osoba povezanih sa pokretom “Pravda za Davida”, uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicijske političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banja Luci i apeliramo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja, priopćeno je iz Delegacije Europske unije, prenose Nezavisne novine.

Napominju da ovakav razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH.

I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja, poručili su iz Delegacije Europske unije.

Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH, oglasio se na svom Twitter profilu.

Uhićen Davor Dragičević

Duboko zabrinut razvojem događaja u Banja Luci od jutros, uključujući i uhićenje Davora Dragičevića i nekoliko pripadnika pokreta “Pravda za Davida” kao i političkih lidera. Europska unija je službeno reagirala. Molimo sve da se suzdrže od nasilja, napisao je Wigemark.

(www,jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.