Debele, drugačije, ćelave, posebne i predivne!

Plus-size modeli posljednjih godina dobivaju sve više medijskog prostora. Djevojke i žena iz svakodnevnog života se mogu s njima poistovjetiti i možda je upravo to razlog rastu popularnosti nestandardnih veličina u svijetu mode. Jedna od najpopularnijih plus modela je Tess Holiday, koju samo na instagramu prati 1 337 397 fanova. Osim sa profesionalnih snimanja, tamo ona objavljuje fotografije iz svakodnevnog života i tako ruši predrasude o debelim ženama i majčinstvu, načinu života i seksualnosti. Ona stoji iza hashtaga #effyourbeautystandards (u prijevodu: je.e mi se za vaše standarde ljepote), a nedavno je postala majka dječačića sa svojim partnerom koji nije u plus size veličini.

Kampanji u kojoj se podupiru žene u svim veličinama nedavno se pridružio i Nike sa objavom na Instagramu. Na objavljenoj fotografiji je žena u sportskom grudnjaku i tajicama, a ispod su upute o nošenju grudnjaka, to jest, savjeti o pravilnom odabiru veličine grudnjaka. Ono što je oduševilo žene diljem svijeta je činjenica da u ovoj kampanji prikazanu ženu nisu ničim okarakterizirali kao “posebnu” već su jednostavno stavili njenu fotografiju pored svih ostalih, bez komentara o njenoj veličini. Upravo to je važan korak na putu ravnopravnosti žena svih veličina i oblika.

Korak dalje je otišao brand Cury Kate. U svoju kampanju za najnoviju liniju naziva Scantilly uključili su različite žene kojima je zajedničko to što ne zadovoljavaju različite standarde ljepote koje je godinama nametala modna industrija ali i koje nameće suvremeno društvo. Na njihovoj fotografiji tako su se našle plus-size modne blogerice  i modeli, pjevačica sa prostetskom nogom, djevojka sa stanjem koje se naziva alopecija (potpuno opadanje kose), transrodna žena, blogerica koja je pobijedila anoreksiju, itd. Sve one sjede zajedno u donjem rublju i sve pokazuju koliko je “lijepo” širok pojam.

Izgleda da je novo top pravilo ljepote da nema pravila. Svi imaju pravo osjećati se lijepima i nitko ne bi trebao nametati standarde kojima bi se žene (ili muškarci) trebali prilagođavati. Kamo sreće da ovaj val pozitivnog pogleda na život i ljudsko tijelo dođe i do Hercegovine!

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

4 komentara

Komentiraj: