Davis Cup: Taro Daniel i Mostarac Tomislav Brkić igraju prvi meč

Ždrijeb susreta teniskih reprezentacija Japana i Bosne i Hercegovine za play off Svjetske grupe Davis Cupa obavljen je u Osaki u Teniskom centru Utsubo, priopćeno je iz Teniski savez Bosne i Hercegovine.

U petak će igrati Taro Daniel i Tomislav Brkić, kao i Yoshihito Nishioka i Mirza Bašić.

Za subotu je na programu meč parova. Za Japan će nastupiti Ben McLahlan i Yasutaka Uchiyama, a za Bosnu i Hercegovinu Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Za nedjelju su predviđeni mečevi Taro Daniel – Mirza Bašić i Yoshihito Nishioka – Tomislav Brkić

Kapetenu domaće ekipe Satoshiu Iwabuchiu, pored ova četiri igrača, na raspolaganju je Yosuke Watanuki, a u bh. timu su još i Nerman Fatić i Darko Bojanović.

Prema pravilima, prvog dana nema nikakvih izmjena, dok već u subotu izmjena može biti prijavljena do sat vremena prije početka meča.

Od svih protivničkih igrača, Bašić i Brkić u karijeri su igrali jedino s Taro Danielom 2015. godine, kada je Bašić odigrao s njim tri meča od kojih je jedan dobio, a Brkićev jedini susret s ovim igračem završio je pobjedom Japanca.

Daniel je i najbolje rangirani igrač ovog susreta (ATP 72), dok Ben McLahlan ima najbolji dubl ranking – ATP 21.

Na Davis Cup ekipnom rankingu Japan trenutno zauzima 16. mjesto, a BiH 27., što je najviša pozicija u povijesti bh. reprezentacije.

Bh. igrači treniraju i danas. Prethodna dva dana su maksimalno iskoristili za pripreme. Poručuju da su svjesni težine meča, ali i da nema predaje.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.