Đani Stipaničev i klapske pjesme u subotu u Kosači

Festival dalmatinskih klapa Omiš i klapska večer održat će se sutra, 20. travnja 2013. u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati. Uz gosta večeri, Đanija Stipaničeva, nastupit će klape: More (Šibenik), Ćuvite (Šolta), Mriža (Split), Drača (Mostar), Signum (Čapljina).

Na klapskoj će se večeri predstaviti i dvije slikarice iz Omiša – Vanja Rogošić Ojdenić i Dora Ojdenić koje će, kistom i bojom, dočarati zbivanja s pozornice.

Nakon svečane ceremonije otvaranja XV. dana Matice hrvatske koja će biti upriličena ranije te večeri, ovaj događaj je prvi u nizu raznovrsne kulturne ponude koje jubilarna manifestacija Mostarskog proljeća nudi gradu na Neretvi i njegovim gostima.

„Gradu ćemo ponuditi oko 32 kulturno-zabavna događaja, što nije malo, s obzirom da je ove godine najteže bilo organizirati Mostarsko proljeće. Bez obzira na to što umjetnici sa svih strana dolaze pod najpovoljnijim uvjetima, organizacija jednog ovakvog festivala iziskuje određena novčana sredstva. Nažalost, potpuno je izostala potpora Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije kako za prošlu tako i za ovu godinu. Kako ćemo dalje – to ćemo tek vidjeti“,kazao je predsjednik Matice hrvatske Mostar, Josip Muselimović.

Ovogodišnji Festival dalmatinskih klapa Omiš i klapska večer na mostarskom proljeću jubilarna je na svoj način. Naime, ovo je deseta godina tradicionalnog druženja i suradnje s Mostarom. Izvođači klapske pjesme koji dolaze iz svih krajeva slažu se u nadi i želji da ova manifestacija, kao ostali događaji na mostarskom proljeću, požive još dugo te uskoro dožive i svoje proljeće u smislu rješavanja krize.

(Pogled.ba)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.