‘Dani otvorenih vrata’ za pomoć Domu ‘Marija – naša nada’

U Širokom Brijegu danas je počela humanitarna akcija “Dani otvorenih vrata”, koja ima za cilj pomoći Domu “Marija – naša nada” za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju.

Akcija se odvija u prostorijama toga doma na Puringaju u Širokom Brijegu, a trajati će do 18. listopada.

Za vrijeme akcije svakim danom od 8 do 16 sati posjetitelji Doma imaju prigodu vidjeti izložbu skulptura izrađenih u sklopu kiparske kolonije koja je održana u Širokome Brijegu od 1. srpnja do 3. kolovoza.

Zadnjeg dana izložbe, u utorak, 18. listopada, u 17 sati biti će upriličena javna dražba izloženih djela, a sav prihod namijenjen ovom Domu “Marija – naša nada”, koji jedini na području Zapadnohercegovačke županije brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

U sklopu ove humanitarne akcije može donirati 1 marka slanjem SMS-a na broj 063/ 888 – 91 ili pozivom na broj 092/ 880 – 832.
Slobodan Karačić, ravnatelj Doma “Marija naša nada”, očekuje dobar odaziv posjetitelja izložbi skulptura i humanitarnoj akciji.

“U sklopu Doma izloženo je 19 skulptura naših umjetnika. Riječ je o umjetnički vrijednim skulpturama s vjerskim motivima, u što se posjetitelji mogu uvjeriti posjetom izložbi”, dodao je Karačić, uz napomenu kako će za sve posjetitelje biti tiskan poseban katalog s popisom imena svih autora skulptura i njihovih djela.

Dom “Marija – naša nada” počeo je s radom 5. rujna 2004. godine i od tada brine za djecu s oštećenjem kognitivnog i adaptivnog funkcioniranja umjerene te teže duševne zaostalosti i za djecu korisnike ambulantnih usluga s kombiniranim oštećenjima.

Dom je nastao kao plod suradnje udruga “Mir i dobro” iz Italije, “Međunarodno kumstvo djetetu Hereg Bosne” iz Širokog Brijega, udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Nada” iz Širokog Brijega te Općine Široki Brijeg.

Dom djeci pruža pomoć kroz razne grupne i individualne tretmane za koje brine stručni tim osoblja sastavljen od specijaliste fizijatra, psihologa, logopeda, višeg radnog terapeuta, višeg fizikalnog terapeuta, defektologa te skupine odgojitelja.6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.