Dani hrvatskoga jezika u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG: U organizaciji Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole iz Širokog Brijega , a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije, u amfiteatru širokobriješke gimnazije održano je završno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, Dani hrvatskog jezika. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u recitatorstvu i u pismenom uratku. U recitaciji u konkurenciji osnovnih škola najbolji su bili: . Lidiju Knezović iz Prve osnovne škole Široki Brijeg s recitacijom Pjesma hercegovačkih seljaka od Tomice Penavić, drugo mjesto osvojila je Karla Vukojević, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić – Humac, Svakidašnja jadikovka Tin Ujević, treće mjesto pripalo je učenicama Ivani Petrović, Aniti Boras, Dragi Matić, Luki – Stanislav Kordić, Klaudiji Jurič, Osnovna škola Tina Ujevića – Vitina, Tako je to od Anđelka Vuletića. U konkurenciji srednjih škola poredak je slijedeći. Prvo mjesto osvojile su Ružica Jukić i Kristina Pišković; Gimnazija fra Grge Martića – Posušje, Pjesma Hrvata Dimitrije Demeter i Stara pjesma A.G. Matoš, drugo mjesto osvojila je Marija Tomić; Srednja škola Antuna Branka Šimića – Grude, Hvalospjev ljubavi apostola Petra, a treće mjesto pripalo je Ivani Bešlić uz pratnju Marije Čuture iz Srednje strukovne škole Posušje, Di se duša s tilom kara, usmena poezija. Za pisani uradak na temu Za zvijezdam da mi je, u konkurenciji osnovnih škola najbolji su bili:Tomislav Jažo, Osnovna škola Franice Dall’era iz Vira, pa Antonija Bašić, Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Posušja, te Antonela Crnjac, Prva osnovna škola Široki Brijeg.

sss2

Učenici srednjih škola pismeni uradak radili su na temu Okovi su krila da se brže leti, a najbolji su bili. Anamarija Čolak, Srednja škola Antuna Branka Šimića – Grude, drugo mjesto pripalo je Luciji Karamatić iz Srednje strukovne škole iz Posušja, treće mjesto osvojila je Rina Petric iz Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja.

(www.abcportal.info)

2 komentara

  • O objektivnosti žirija bi se dalo raspravljati. Pobjednička recitacija u kategoriji osnovnih škola je bila bez rečeničnog tona, intonacije, osjećaja, samouvjerenosti… Sranota za nastavnike koji su pripremali, a još veća sramota za žiri koji ju je izabrao. Upitajte se: Zašto je pjesma dobila mali pljesak? Kad je proglašena pobjedničkom, nastao je muk u dvorani. Publika zna prepoznati nadarenost, a ostala djeca nepravdu. 🙁

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.