Danas štrajk upozorenja u srednjim školama ŽZH: Moguć i generalni štrajk prosvjete!

Na redakcijski mail portala Jabuka.tv stiglo je priopćenje iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH, koje potpisuje predsjednik Sindikata Ljubo Pandžić, u kojem obavještavaju javnost da će se u srijedu, 1. listopada 2014. godine, u svim srednjim školama na području ŽZH održati štrajk upozorenja.

Razlog tomu navode neodgovoran odnos Vlade ŽZH prema pregovorima sa Sindikatom te zahtijevaju hitan sastanak s Vladom u protivnom će organizirati generalni štrajk.

Na temelju Članka 118, stavak 1. Zakona o radu ( Narodne novine br. 7/01), Članka 13. Statuta NSUUSŠ ŽZH, Članka 99. Kolektivnog ugovora NSUSŠ ŽZH najavljujemo štrajk upozorenja koji će se održati u srijedu 1. listopada 2014. godine I. (prvi) školski sat u obje smjene u svim srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Razlog: Neodgovoran odnos Vlade prema pregovorima s Nezavisnim sindikatom uposlenih u
srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Sindikat je 28. kolovoza 2014. godine uputio Vladi prijedlog Sporazuma, ali i nakon
sastanka 15. rujna 2014. godine Sindikat nije dobio odgovor od Vlade na taj prijedlog.

Zahtijevamo hitan sastanak s Vladom! U protivnom ćemo biti prisiljeni da poduzmemo sve zakonom dopuštene mjere kao što su:
– podizanje novih tužbi utemeljenih na pravima iz Kolektivnog ugovora za 2013. i 2014. godinu;
– organiziranje generalnog štrajka.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

 • Izborite se da imate plaću kao ovi u državnim službama sa VSS ,barem.iako su im i diplome brze..
  I izborite se da ne primaju profesore i bez natječaja i bez Pravilnika kao do sad.
  Do sad su raspisivali ko fol natječaje sad kažu imaju ovlasti da prime koga hoće i čak kažu “ukinuli su žalbe na Sud??)

 • borite se i radite.ima vas koji ne ulazite u učionicu.djeca sve kažu. mi roditelji ih saljemo u skolu,a oni oko škole, Uvedite malo reda u svoje redove.Ne možete tražiti da se plati pojedincima nerad,TI su najglasniji.

 • Kralica,anonimno i Majo što niste završili fakultet i bili profesori,kad mislite da je lako.
  I zato podržite profesore i gojite djecu da poštivaju profesore i da ne budu kao vi za tipkovnicom da blate profesore,jer škola nikad ne propada.
  A svaka vaša rečenica govori o vama samima kakvi ste i tko ste.

  • Naravno da ih treba napadati, i javno i preko neta! Jer jedino tako čemo zaustaviti namiještanje radnih mijesta, i to posebice u školi o kojoj ovisi naša budućnost. Sramotno je da je većina profesora u nekoj od stranaka, najeklatantniji primjer je Roća (koji je uzgred budi rečeno promijenio stranački dres). Svakom od nastavnika i profesora treba reći u lice da su prevaranti i kukavice jer su na vlastitu inicijativu tražili vezu za posao u školi. Profesori i nastavnici su sukreatori politike zapošljavanja u osnovnim i srednjim školama, i njima je u interesu da sve ostane po starom, ovo je samo priča za malu djecu. Kasne im s uplatama 8 dana, odmah se štrajka, pa je li vas stid? Mogli ste bar jednom u zadnjih 20 godina organizirati pošten natječaj, jednom, hebo vas pas, pa da bar jedan čovjek upadne pošteno, samo jedan, da bar imamo jednog izvrsnog profesora. A ovako imamo hrpu loših pedagoga/profesora, psihički nestabilnih pojedinaca, neznalica i stranačkih podobnika. Najstražnija je činjenica da te ljude ne može nitko potjerati iz škole, oni su tu za sva vremena! To je naša nesreća. Pa kako možete spavati, vidim tu puno odličnih studenata humanističkih i drugih znanosti koji rade po kafićima ili po tržnim centrima, a vi koji ste bili prosječni ili loši đaci predajete našoj djeci, sram nek vas bude!!!
   Javite se vi koji branite profesore i navedite poimenice one koji su došli pošteno u tu školu, koji su psihički uravnotežene osobe i koji su bili među top studentima na fakultetima!

 • Ma ljudi pustite učitelje nastavnike i profesore neka traže svoja prava a i mi roditelji svi bismo ih trebali podržati sta vas briga koliko se radi ja mislim da se sa razlogom toliko radi ja bi im dao benificirani radni staz

 • Dag-točno je da se prima bez Pravilnika o upošljavanju i da se zapošljavajnu 20 godina samo podobni a ima i čudnih diploma…neko prišapne koga treba primiti i mora se primiti.
  Treba školske odbora ukkinuti i primiti dipl.pravnike u službu na nivou svih škola i nek oni odlučuju o natječajima i prijemimu profesora za sve škole.Pa bi diopl.pravnik bio i odgovoran za prijeme profesora.

 • ona latinusa jedina zna sastavit dvije recenice nego mene zanima jesu li u strajku profesori koji su kandidati na izborima ili oni sute da se ne zamjere stozerniku, ups akademiku,oni cekaju 12.10

 • Bravo za ja, u školu se dolazi da se uču a ne blati učitelja koji ti da onoliko koliko si zaslužio kroz godinu i onda nema snage na kraju godine pa svi prođu, jadne li te škole!!!!
  Za dag bio je štrajk vezan i za Pravilnik, i prosvjed je organiziran ali mi ko mi dok nas se direktno ne sprži ne zanima nas ništa, nisu školski odbori većina učitelji, niti su oni ukinuli Pravilnik o zapošljavanju već ZNA SE.
  Uplate kasne i godinama to se samo otkrije pri polasku u mirovinu
  Plaća manja od prijavljenog prosjeka u Županiji ili Federaciji, jer svi znamo da ima ispod stola naravno osim vlast, za učitelja je samo pokazatelj kakva nam je vlast

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.