Danas obustava prometa na regionalnom putu Prozor – Tomislavgrad

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava prometa na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici prometuju obilaznicom oko tunela.

Zbog održavanja polumaratona, danas od 17 do 20 sati i 30 minuta, doći će do obustave prometa na regionalnom putu Prozor – Tomislavgrad (od skretanja za Šćit do skretanja za Orašac).

Danas će se na dionici Teslić – Karuše – Topčić Polje kretati izvangabaritni transport zbog čega je moguće sporije prometovanje. Vozači na ovoj dionici pozivaju se na poštivanje uputa ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na putnim pravcima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo – Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na Graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru od sedam do 19 sati, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.