Danas drugi sastanak hrvatskih branitelja i Vlade

Drugi sastanak predstavnika hrvatske Vlade i hrvatskih branitelja održat će se iza zatvorenih vrata u zgradi Ministarstva branitelja ispred koje 100-postotni invalidi Domovinskog rata, prve skupine i branitelji prosvjeduju još od 20. listopada prošle godine, tj više od 250 dana, tražeći rješavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Otvaranju radnog sastanka nazočit će predsjednik Vlade Zoran Milanović. S vođama braniteljskog prosvjeda te 60-ak predstavnika braniteljskih udruga na državnoj razini razgovarat će ministri branitelja i obrane Predrag Matić i Ante Kotromanović.

Za razliku od sastanka održanog prošli ponedjeljak u Banskim dvorima, mediji neće moći direktno prenositi razgovor, nego će samo prvih pet minuta sastanka biti otvoreno isključivo za fotografe novinskih i foto agencija i televizijske snimatelje.

Inače, na prvom sastanku predstavnici provjedničkih vođa iznijeli su predsjedniku Vlade i ministrima svoje probleme poput izdvajanja dijela branitelja iz sustava resornog ministarstva u ministarstvo socijalne skrbi, zatim pitanje mirovina pripadnika HVO-a, popisa pripadnika agresorskih postrojbi i slično.

Na predstojećem sastanku, kako se doznaje u ministarstvu branitelja, razgovarat će se o konkretnim problemima braniteljske populacije, a od vođa prosvjednika u Savskoj 66 nije se mogao dobiti komentira o najavljeno drugom sastanku Vlade i predstavnika braniteljskih udruga.

(HINA)1 komentar

  • a ne znan više šta bi čovik reka. Ni oni sami čini mi se neznaju di bi i šta bi. Zapetljali se i sad nemreš ni gore ni dole.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.