Dan grada Čapljine obilježen Svečanom sjednicom Gradskog vijeća – Jabuka.tv

Dan grada Čapljine obilježen Svečanom sjednicom Gradskog vijeća

U povodu Dana Grada Čapljine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina, a ove godine održana je u drukčijem ruhu.

Zbog preporuka nadležnih institucija koji su rezultat trenutne situacije pandemije koronavirusa, ovogodišnja Svečana sjednica održala se u prilagođenom stanju sa znatno manjim brojem uzvanika, ali u istom svečanom ozračju kao i prethodnih godina.

Svečana proslava Dana Grada Čapljine započela je polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatske slobode.

Svečana sjednica održana je u prostorijama kina ”Mogorjelo” u Čapljini, a započela je intoniranjem himne BiH i ”Lijepom našom”, a minutom šutnje nazočni su se prisjetili svih onih koji su svoj život dali za Čapljinu i onih koji su ugradili sebe u izgradnju bolje Čapljine, a danas više nisu s nama, piše Čapljinski portal.

Potom je Pero Knežević, predsjedavajući GV Čapljina, podnio izvješće o radu lokalnog parlamenta u protekloj godini.

Nazočne je pozdravio i Nevenko Herceg, koji je naveo kako mu je čast biti četvrti put na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Ovaj cvijet Hercegovine blista svake godine sve sjajnijim sjajem. Svake godine je vidan pomak, od gospodarske aktivnosti, tu mislim prije svega na aktivnosti vezane za Lastu koja će uskoro krenuti sa radom, a isto tako cvate i stanogradnja te ostali komunalni i infrastrukturni projekti, rekao je Herceg.

Istaknuo bih kako naša Vlada u potpunosti financira obnovu Doma zdravlja u Čapljini i na taj projekt smo jako ponosni, dodao je Herceg.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić naveo je kako Čapljina iz godine u godinu napreduje u svakom pogledu.

Unatoč koroni, kaže Vidić, gradska vlast završila je mnogobrojne infrastrukturne projekte koji su bili planirani u tekućoj godini.

Istaknuto je, prije svega, kako je ponosan da mladi ostaju u Čapljini te da se mladi doseljavaju iz drugih gradova u Čapljinu.

U Čapljini je u posljednjih nekoliko godina izgrađeno preko 500 stanova i čast nam je u ime Gradske uprave podržati mlade da ostanu i žive i rade u Čapljini. Suradnja sa ostalim razinama vlasti je vrlo dobra, a posebice moram tu istaknuti suradnju sa županijskom vladom na čelu s Nevenkom Hercegom, rekao je Vidić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.