Damir Beljo: Kod nas su sve sami šampioni!

Savez profesionalnog boksa u BiH u Sarajevu je uručio priznanja za istaknuti doprinos razvoju profesionalnog boksa u BiH, i to Kemalu Balukoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i jednom od začetnika profesionalnog boksa u BiH, te Miri Jerkoviću treneru i sportskom radniku.

Za najboljeg boksača za 2017. godinu Savez profesionalnog boksa u BiH je proglasio mostarskog Bombardera Damira Belju, na osnovu niza uspjeha koje je ostvario. Beljo je također dobio i doživotnu licencu Saveza profesionalnog boksa u BiH, kako bi bili sigurni da će Beljo uvijek biti dio profesionalnog boksa u BiH i Saveza profesionalnog boksa u BiH.

Hvala Savezu profesionalnog boksa BiH na datom priznanju najboljeg profesionalca Bosne i Hercegovine i na još većoj, za mene jako časnoj nagradi doživotne licence koju sam dobio od jedinog krovnog saveza profesionalnih boksača. Drugo, još važnije, je to što su odlučili da se više pozabave i našim profesionalcima koji sami sebi stvaraju priču preko lažnih mečeva i smiješnih titula i time jako negativno utječu na čitavu javnost, na ovaj sport, a i na mlade perspektivne reprezentativce koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti”, napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo.

Naš uspješni sportaš je dalje istaknuo da je veliki pobornik Olimpijskog boksa i uvijek, kako je kazao, treba biti prvo gazda u svojoj zemlji, a kod nas sportaši sami izjavljuju da su dugogodišnji reprezentativci, višestruki prvaci…

“Čudno. Ja sam sedam godina bio prvak ove zemlje, seniorski i stalni reprezentativac, kao i kapetan reprezentacije i neke od kolega nisam vidio apsolutno nikad da su boksali za reprezentaciju, a tamo pročitam da su toliko dugo tu bili. Moguće da sam i “gluplji” nego što jesam. Dao Bog da smo toliko bogati šampionima, sve šampioni svijeta, a ne mogu biti prvaci države i nemaju za germe. Ovim želim da skrenem pažnju javnosti koja je postala kao i politika – šuplja priča. Volim ovaj sport, ostavio sam svoje zdravlje tu i Bogu hvala imao odlične rezultate i nadam se da će doći i mlađi i napraviti još veće rezultate. Baš radi toga ovo i spominjem, jer ne bih želio da im se zgadi kao što im se gadi kad pročitaju “gluposti”… Moje vrijeme će proći, ali ne želim da skratim krila mladima koji ulažu pravi trud, zato bih volio da i kolege profesionalci budu malo realniji i da puste i mlade da žive od svoga truda i zalaganja”, podcrtao je Beljo.

Mostarski Bombarder ističe da u našoj zemlji pojedinci ako ne mogu u olimpijskom boksu napraviti ništa, trče u profesionalni i lažni.

“Hvala vam svima, nikoga ne želim povrijediti niti omalovažavati nečiji trud. Baš radi toga sam sve ovo izjavio i oduševljen sam bio sastankom profesionalnog boksačkog saveza BiH, gdje su baš odlučili da se ovome proba stati u kraj, te da će oni probati više utjecati na medije da se objavljuju istine, tako da zaslužni dobiju i pažnju za svoj trud, ali i da se gledatelji vrate u sale boksačkih mečeva”, zaključio je na kraju Beljo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.