Dalić otkrio što nedostaje Hrvatima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić govorio je za HRT o hrvatskom narodu i Vatrenima i otkrio što misli što to Hrvatima nedostaje.

Rekao je i koja je to velika stvar koju Vatreni imaju.

Vjera, poštovanje i ponos, naši igrači imaju jednu veliku stvar, a to je zajedništvo. I u lošim trenucima smo zajedno. Kad si kompletan kao ekipa, kad imaš zajedništvo i naboj, ništa te ne može zaustaviti. Pokušavam im usaditi da nema tragedije, ali ni euforije, biti čvrsto na zemlji i onda se nešto može napraviti, rekao je Dalić za HRT pa nastavio o navijačima:

Hrvatski narod vjeruje hrvatskoj reprezentaciji i ona je, nažalost, ostala jedino pravo mjesto okupljanja Hrvata. zajedno smo u nekim teškim trenucima, ako je rat ili potres, ali i uz reprezentaciju. Zaista sam ponosan zbog toga, da nam u Beč dođe 25.000 Hrvata i podržava nas. U Kopenhagenu je uz nas bilo 15.000 Hrvata usred Covid pandemije, riskirali su svoje zdravlje i novce, i oni su bili uz nas i pjevali poslije utakmice… Zbog njih igramo.

Istaknuo je i za što smatra da nedostaje Hrvatima.

Fali nam zajedništva, fali nam domoljublja. Treba to pokazati, boriti se za domovinu na razne načine, istaknuti zastavu kad je praznik. Zašto ne pokazati ljubav i na takav način? Zašto je nas sramota stavljati hrvatsku zastavu, ako treba i svaki dan? Zato je hrvatska reprezentacija za mene svetinja, ona to čuva, ona se bori za to. U svojoj smo državi, zašto bih se bojao jer sam katolik i vjernik? Dok sam ja u reprezentaciji ona će biti mjesto okupljanja svih Hrvata i svih navijača, rekao je pa dodao:

Naravno da je SP najljepše, ali onaj doček nakon finala je bio najsretniji dan u mom životu, jer je Hrvatska tada bila puna zajedništva, ljubavi, emocija i veselja, takva bi Hrvatska trebala uvijek biti. Nakon Domovinskog rata to je bio najljepši doživljaj. Da više ništa ne napravim s reprezentacijom, sretan sam i ponosan. Bio sam u pravom trenutku na pravom mjestu i na to sam ponosan.

(www.jabuka.tv | Foto: Goran Stanzl/Pixsell )

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.