Dalić objasnio zašto na Euro vodi Ivanušeca, a ne Majera ili Bašića

Europsko prvenstvo počinje u petak 11. lipnja, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra u nedjelju 13. lipnja. Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis od 26 igrača koje planira voditi na natjecanje koje će se, barem je još uvijek takav plan, igrati po cijeloj Europi.

Izbornik Dalić dao je intervju za Dnevnik Nove TV u kojem je komentirao popis, a kolega s Nove TV upitao ga je kako je spavao prije odluke o popisu i je li imao neke dileme koje su ga mučile.

Pa već dugo mirno spavam, ja nemam tih problema. Znamo cijelu situaciju, imali smo samo mali problem zbog Filipa Uremovića, koji je nažalost ozlijeđen, ali s druge strane sve je bilo čisto, jasno, prema tome nije bilo nekih velikih dilema, rekao je Dalić, prenosi Index, pa dodao:

Rekao sam da sam pokušavao na desnom beku naći igrača koji nije na toj poziciji prirodno, Juranović igra stalno u Legiji, prvak je države, igra dobro. Tu je i Šime Vrsaljko tako da imamo tu rješenja. S druge strane, Bradarić i Gvardiol su bili u mojim kombinacijama i prije, ali zbog mlade reprezentacije nisu. Sad su dočekali svoju šansu, igraju dobro, igrali su dobro za mladu reprezentaciju i mislim da tu nije bilo nikakvih velikih dilema s moje strane. Filip Uremović je bio na popisu, ali je otpao zbog ozljede – za sada je otpao! Nadam se da će u ovih 7 dana biti to riješeno, vidjet ćemo situaciju. Nisam mogao staviti na popis igrača koji je ozlijeđen u ovom trenutku, ali će biti sad 7-8 dana vremena. Ionako mi taj zadnji popis dajemo 1.6. tako da ima još uvijek prostora.

Dalić demantirao Lovrena: Nema nikakvog sukoba

U veznom redu Dalić je dao prednost Luki Ivanušecu pred Lovrom Majerom i pred Tomom Bašićem. Objasnio je tu odluku.

Ivanušec igra jako dobro u Dinamu, bio je jedan od najboljih, ako ne najbolji igrač mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Ono što je meni trebalo – to je ta desna strana, gdje imamo jedan mali problem. I prije sam govorio o tome da svi vole igrati lijevo, Ivanušec igra tu poziciju i veliku trkačku moć ima, igra dobro u Dinamu i on je taj poziv zavrijedio. Kažem, bio je najbolji na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija i mislim da može biti od koristi i mladoj i prvoj reprezentaciji.

Dalić je odabrao, ovo su Vatreni koji idu na EURO

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.