Dalić demantirao Lovrena: Nema nikakvog sukoba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u ponedjeljak konferenciju za medije na kojoj je objavio popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo.

Na presici je odgovarao na pitanja novinara vezana za odabir igrača, slučaj Sosa, ali i Lovrenovu izjavu u ožujku o tome da postoji problem u svlačionici između mlađih i starijih igrača.

Meni je žao što je tako ispalo, ali nema nikakvog sukoba. Potrebna je kemija kakvu smo imali u Rusiji. Tamo smo to imali i zato nam nitko nije ništa mogao. To nije preko noći stvoreno, započeo je Dalić pa dodao: Da je bilo nekih sukoba, ja bih sigurno reagirao. Da je bilo, ja tu ne bih bio. Otišao bih.

Rekao sam samo da danas nismo pravi još. Da jesmo, onda bismo u Sloveniji zabili prve dvije šanse. Protiv Malte isto, zaključio je na tu temu hrvatski izbornik, prenosi Index.

Lovren: Mladi igrači ne poštuju nas starije i to smo im u lice rekli

Podsjetimo, Dalić je nakon završenog prvog ciklusa kvalifikacija za SP rekao da Hrvatska više nije momčad kakva je bila u Rusiji i da joj se to sad vraća. Dalić je rekao da on jako respektira starije igrače, poput Modrića, Lovrena, Kovačića i ostale, a da bi takav respekt morali imati i mlađi igrači.

Izbornik je u pravu. Ne bih ulazio u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću kazati i to smo im mi stariji rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan i to ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako, nego da pokažu zašto su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo i dobro znamo da je prije bilo drukčije, rekao je Dejan Lovren i nastavio:

Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u postavu. Danas novi klinci sve olako shvaćaju i svoj stav prema reprezentaciji i nama starijima moraju promijeniti. Oni to znaju, mi smo im to rekli. Ne krivim ih previše, mladi su, druga su vremena i vjerujem da će sve doći na svoje, da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije.

Dalić je odabrao, ovo su Vatreni koji idu na EURO

(www.jabuka.tv | Foto: Drago Sopta/HNS)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.