Dalić o Modriću: Nevjerojatan uspjeh za jednog Hrvata, on svaku momčad čini boljom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić čestitao je Luki Modriću na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Rekao sam već i prije, prema svemu što je pokazao u protekloj sezoni i prema doprinosu koji je dao svojim ekipama, Hrvatskoj i Realu, na putu do povijesnih ostvarenja, Luka je zaslužio sva pojedinačna priznanja koja je do sada dobio, i koja će još, vjerujem, dobiti do kraja godine, kazao je Dalić.

U Juventusu ogorčeni zato što je Modrić osvojio nagradu

Hrvatski izbornik smatra kako kapetan Hrvatske svakog igrača i svaku momčad čini boljom.

Modrić znanjem, vještinom i inteligencijom čini razliku na terenu. Nevjerojatan je uspjeh za jednog Hrvata osvojiti ovakvo priznanje, i iako znam da su njemu najdraži momčadski uspjesi, ova individualna nagrada veliko je priznanje njegovoj cijeloj karijeri, radu i trudu koji je uložio da bi mu danas cijeli nogometni svijet rekao – čestitamo, ti si najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini. On to zaista jest, na ponos prvenstveno njemu, a onda i svima nama koji smo imali i imamo privilegiju raditi s njim. Čestitam od srca, poručio je Dalić.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije proglašen je najboljim igračem Europe na svečanosti koja je održana u četvrtak za vrijeme ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu.

Modriću je to drugo veliko priznanje u posljednjih 30-ak dana nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem.

Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Luka Modrić: Posebno sam ponosan jer sam kapetan Hrvatske

(Hina)


1 komentar

 • Luka, legendo, ljudino i igračino , ti si iako rastom malen, gromada od čovika.. Ti si dokaz da Bog čovika ne čini velikim ni stasom ni ljepotom , niti glasom ,nego srcem i dušom koja se bori za sve one dobre i vrijedne osobine koje tribaju krasiti svakog čovika a napose kršćanina..Ti si bio kao dite prognanik u svojoj zemlji i upoznao si onu zlu i neljudsku stranu koja te otjerala s rodne grude i ubijala tvoje najmilije htijuči ti izbrisati pomen i spomen na tvoj lički, hrvatski zavičaj…
  Kao dite mogao si samo zanijemiti gledajuči tolike prizore ljudske bešćutnosti koja te željela satrti svojim teretom i nametnuti ti jaram koji su več prije stoljećima iskusili tvoji djedovi i pradjedovi u teškim vremenima.
  Ti si se kao hrabra duša i hrabro Božje dite izdignuo iznad svih tih neljudskih pakosti i zloća i zabljesnuo si poput bisera na svježoj i čistoj jutarnjoj rosi..
  Ti i jesi i kao čovik i kao vrstan sportaš, doista biser, dragulj kakav se ne viđa svaki dan , ti si kao ono biblijski skriveno blago, koje razuman čovjek pod svaku cijenu nastoji pronaći , sačuvati i zadržati…
  Vlastitim životom i trudom svjedočio si u ovim burnim vremenima da se isplati biti pošten i svoju sudbinu,sam kovati i usmjerivati u život onako kako bi ostavio neizbrisivu uspomenu na svoje postojanje, svoju vjernost svomu hrvatskom narodu , svoju vjernoist Bogu i svome životnome pozivu..
  Generacije koje dolaze znat će o tebi sve ono što trebaju znati o ljudskoj dobroti i poštenju i neki novi naraštaji mladih Hrvata rodit će nekog novog Luku a opet , teško će iko od njih nadmašiti tvoju skromnost, tvoju tešku životnu i kalvarijsku priču od malog dječaka , negdje iz divlje i surove Like ,koji se tjeran životnim (ne)prilikama ,našao na vrhu svijeta obasjan svjetlom radosti, nade i vjere koja prati one koji se nikada ne predaju i ne uzmiču pred životnim izazovima koji nas čekaju…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.