Dalibor Peršić pozvan u reprezentaciju BiH

Izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aco Petrović, objavio je danas popis igrača na koje računa u kvalifikcijama.

Petrović je pozvao sljedeće igrače:

Zach Wright, Nemanja Gordić, Mehmedalija Pašalić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Ivan Opačak, Ante Mašić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jozo Brkić i Jusuf Nurkić.

“Nadam se da će ovo biti početak jedne lijepe priče. Ono što je bitno, a nije bio slučaj u prethodnim godinama, je da niti jedan igrač neće biti povlašten, odnosno da će se svi pojaviti na pripremama kada su i zakazane. Neće i ne smije biti kašnjenja”, rekao je Petrović, a zatim pojasnio zbog čega se odlučio na poziv spomenutim igračima:

“Želio bih se zahvaliti i igračima koji su u teškim uvjetima nosili dres BiH, Saši Vasiljeviću, Kenanu Bajramoviću, Goranu Ikoniću, Henry Domercantu i Ratku Vardi. Pred mene je stavljeno da podmladimo reprezentaciju i vjerujem kako ćemo nadolazeće kvalifikacije proći bez traume”, kazao je Petrović, prenosi Sportsport.ba.

Petrović, kada su u pitanju Amerikanci, ističe kako nije gledao imena već isključivo profil igrača koji je potreban reprezentaciji. Smatra da je Zach Wright (Cibona) odličan u obrani i da ima sjajan otvoren pas.

Pohvalno je izbornik govorio i Muhamedu Pašaliću, te Nemanji Gordiću, Teletoviću, Đedoviću… Smatra da će Nemanja Mitrović biti otkriće, a tvrdi da je poziv zaslužio i Dalibor Perišić iz Širokog Brijega.

Okupljanje reprezentacije počinje 10. lipnja u 11 sati, kada će biti obavljen liječnički pregled, a onda, dan kasnije, počinje trenažni proces. Košarkaški Zmajevi će do početka kvalifikacija odigrati osam pripremnih utakmica.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.