Dačić odbrusio Izetbegoviću: Poštujte prava RS-a ali i prava Hrvata u BiH – Jabuka.tv

Dačić odbrusio Izetbegoviću: Poštujte prava RS-a ali i prava Hrvata u BiH

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak kako nije uspjelo stvaranje unitarne BiH i poručio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je s tim gotovo s tim i kako treba poštovati Republiku Srpsku.

Bakire, gotovo je s tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes živjeti zajedno i u miru, rekao je Dačić za Prvu tv.

Prije nekoliko dana Izetbegović je nazvao Dačića Miloševićevim učenikom koji neuspješno pokušava napraviti paralelu između Kosova i Republike Srpske, pa mu je stigao ekspresan odgovor.

Dačić je istaknuo kako Izetbegović voli nastupati na takav način i da nema ništa protiv da svatko iznosi svoje mišljenje.

BiH nije priznala Kosovo, ali Bakir se zalaže za to. Kosovo je bila pokrajina u bivšoj Jugoslaviji. Kada pogledate koliko po postotku ima Albanca u Srbiji u odnosu na Srbe u BiH, to je neusporedivo, čak više prava po osnovu Daytona ima Republika Srpska nego što je nekada imalo Kosovo. Govorio sam o tome da ako se već išlo ka priznanju jednostranih akata u vrijeme jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova onda je mogla i Republika Srpska proglasiti neovisnost, odnosno formiranje svoje države, naveo je on, prenosi HMS.

Dodaje kako predstoje izbori u BiH i da svatko tu gleda neku svoju političko-filozofsku i marketinšku priču.

Ali, potezi bošnjačkog vodstva na čelu s Alijom Izbetbegovićem u tom trenutku nisu vodili ka smirivanju situacije već ka stvaranju unitarne Bosne i to im nije uspjelo tada, pa neće ni sada, zaključuje Dačić.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.